Életmód

Lehet, hogy ideje abbahagyni a gyúrást, mondta a 104 éves mikrobiológus

Ruth Kundsin élő legenda, 104 évesen elképesztő formában van, szülinapján elárulta, hogy csinálja.

Ruth Kundsin elismert mikrobiológus, úttörő kutatási eredményekkel a háta mögött. Ha ez nem lenne elég, ő volt az egyik első női professzor a Harvardon. Ha ez sem lenne elég (mondjuk miért ne lenne elég?!), most, július 28-án lett 104 éves és szó szerint él és virul: szellemileg friss, akív, szeret cseverészni, sztorizni, igaz, most úgy döntött, hogy talán ideje abbahagyni az edzést.

Kundsin ugyanis egész életében ügyelt az egészségére, hetente többször is edzőterembe járt. Edzésprogramja még az utóbbi években is keményebb, mint amit egy átlagos, egészséges, 30-as felnőtt vállalni szokott; itt egy videó egy tavaly, 103 évesen abszolvált gyúrásról.

Személyi edzője, Rick Raymond is elmúlt már 70, és bár a kapcsolatuk nem is lehetne kiegyensúlyozottabb, a nő úgy érzi, egy kicsit törékeny a teste már a gyúráshoz. “Talán megöregedtem, nem vagyok már olyan jó ebben” – panaszolta el a Patriot Ledgernek. Raymond nem ért egyet: reméli, sikerül visszacsábítania Ruthot a lábgépre és a bicepszpadra, hiszen nagyon jó formában van és sokat tehetne magáért még 104 évesen is. Talán az lehet a baj, hogy a nő hónapokig otthon edzett a karantén miatt, és most, hogy újranyitott kedvenc helye, hirtelen sok ez neki most.

Ruth Kundsin mikrobiológiából, járványtanból és biostatisztikából doktorált. Később úszásban aranyérmes lett egy szenior olimpián. 93 éves kora óta edz Raymonddal. Mutatunk egy kötelező videót is, amelyet most, a szülinapján forgattak arról, hogyan érzi magát, mik a tervei.

További cikkek a témában

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top