nlc.hu
Életmód

Ez történik a hajaddal, ha folyton lófarokban hordod

Ez történik a hajaddal, ha folyton lófarokban hordod

A lófarok kétségkívül kényelmes és praktikus viselet, ám ha folyton így hordod a hajad, az komolyabb egészségügyi problémákat is okozhat.

Nyak- és hátfájás

Ha lófarokba fogod a hajad, a fejbőr nagyobb igénybevételnek és stressznek van kitéve, mintha kiengedve vagy lazábban összekötve viselnéd. Minél szorosabb a lófarok, az fej érzőidegeit annál intenzívebben ingerli, ennek hatására pedig nyak- illetve hátfájdalmak alakulhatnak ki.

Fejfájás, migrén

Az érzőidegek fokozott ingerlése az előbbieken felül fejfájást, sőt, akár migrént is kiválthat. Ez általában olyanoknál következik be, akiknek a fejbőre eleve érzékenyebb, ilyenkor ugyanis a területet érő igénybevétel fájdalomérzetként jelentkezik az agyban. Ha krónikus fejfájástól, migréntől szenvedsz, de nem tudsz rájönni az okára, szóba jöhet a frizurád is.

Megnyúlt bőr

Amikor szoros lófarokba kötöd a hajad, azzal az arcbőrödet óhatatlanul hátrafelé húzod. Fiatalabbaknál ez még nem okozhat különösebben nagy gondot, azonban a kor előrehaladtával, ahogy egyre kevesebb kollagén termelődik a bőrben, már nagyon is. A mindennapos copfviselés ekkor már tartósan megnyújthatja a bőrt, mely így még inkább elveszíti rugalmasságát.

Folyton lófarokban hordod?

Folyton lófarokban hordod? (Illusztráció: Getty Images)

Hajhullás

Az gyakori lófarok viselés negatív következménye lehet a hajhullás is, különösképp azokon a területeken, ahol a haj a legnagyobb igénybevételnek van ilyenkor kitéve, tehát a homlokot keretező részeken, illetve a halántékon. Jó hír az, hogy a folyamat általában visszafordítható, tehát ha leszoksz a szorosan összekötött frizurák viseléséről és egyéb ok nem áll a hajhullás hátterében, a hajad újra rendesen fog majd nőni.

Kócos haj

Sokan azért hordják lófarokban a hajukat, hogy minél rendezettebbnek tűnjön, ám végül ennek épp ellenkezőjét eredményezheti az álladó copfviselés. A lófarok elkészítéséhez, különösen ha több napon keresztül ismétled, nem feltétlenül fésülöd ki olyan alaposan a hajad, mint amennyire kellene. Így amikor végre kibontanád, akár csak hajmosáshoz, sokkal kócosabb lehet, mintha kiengedve viselted – és fésülted – volna.

Töredezés

A túl gyakori lófarok a teljes hajszerkezetet megviseli, a tövektől a végekig. Ha pedig általában ugyanazon a helyen gumizod össze, szinte biztos lehetsz abban, hogy azon a ponton meg is fog törni a hajad.

via

Variáld a frizurád!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top