Életmód

Szempontok a jó öregedéshez

Hogyan lehet lassítani a kellemetlen velejárókat? A Caféblog szerzője ehhez az tanácsokat.
Szempontok a jó öregedéshez

Hogyan teremtsük meg a feltételeit annak, hogy az öregedéssel járó szellemi és fizikai hanyatlás folyamata picit lassabb legyen? – teszi fel a kérdést az Almapapi, ha kedd, akkor klimax Caféblog szerzője, aki hozzáteszi,
hogy az eléggé félrevezető híresztelés ellenére bizony meglehetősen kellemetlen is. Ezért ad is pár tippet arra, miket lehet tenni ellene:

  • Nem késő elkezdeni a dolgokat – én azt vallom, hogy soha nem késő semmit sem elkezdeni. Ha valaki nem sportolt egész életében, nem étkezett megfelelően, nem élt tudatosan úgy általában, arról sem szabad lemondani. Illetve annak sem szabadna lemondóan legyinteni, hogy most már úgyis mindegy, csak pár év van hátra. Mert ki tudja, hátha peche van és az a pár év az pár évtized lesz siralmas fizikai, szellemi állapotban.
  • Nem késő újrakezdeni a dolgokat – hiába fáradtunk bele az állandó újrakezdésbe, nem jó a genetikánk, sokszor kudarcot vallottunk, nem nagyon jött be semmi, pedig próbáltuk, akkor sem szabad feladni. Gyakran fordul elő, hogy csak egy késői életszakaszban jövünk rá (valójában érzünk rá), hogy mi is igazán jó nekünk, és ehhez bizony azokat a korábbi, kudarcos köröket meg kellett, hogy fussuk.

További tippeket ide kattintva, Almapapi Caféblogján olvashattok.

(Kiemelt kép: Unsplash)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top