Életmód

Aggódnak a nyugdíjasokért, visszahoznák az idősek vásárlási sávját

Az Országos Kereskedelmi szövetség azonban egyelőre még csak kér: azt szeretnék, ha az idősek kerülnék a reggeli és a délutáni csúcsot.

Mivel az Országos Kereskedelmi Szövetség tagjainak továbbra is különösen fontos a vásárlók és a munkatársak egészséges, felhívást tettek közzé, amiben többek között arra kérik az idősebb vásárlókat, ha tehetik, kerüljék el a reggeli és a délutáni csúcsot, és főleg napközben vásároljanak.

Az OKSZ tagjai emellett arra kérnek mindenkit, hogy saját, a családjuk és az őket kiszolgáló bolti eladók, valamint az ő családjaik, tehát mindannyiunk egészségének védelmi érdekében tartsák be a jogszabályban is előírt kötelező maszkviselést és tartsanak biztonságos távolságot a vásárlás közben is.

Visszajön az idősek vásárlási sávja?

Visszajön az idősek vásárlási sávja? (Kép forrása: Unsplash)

Az Országos Kereskedelmi Szövetség közleményében kitér rá, hogy bár a jogszabály egyelőre nem írja elő, azt kérik a vásárlóktól, hogy lehetőség szerint egyedül vásároljanak, készítsenek bevásárlólistát, hogy rövidítsék a vásárlással töltött időt, valamint használják az önkiszolgáló pénztárt, fizetéskor pedig a bankkártyát.

Olvass még többet a koronavírus második hullámáról az nlc-n: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top