Életmód

A profik szerint eddig rosszul készítetted a teát

Ti kipróbáljátok ezt a verziót?
A profik szerint eddig rosszul készítetted a teát

Változó, ki hogyan issza a teát. Van, aki magában, van, aki cukorral, más citrommal, vagy utóbbi kettővel együtt. A britek pedig tejjel. Egy viszont közös az elkészítésben: a tealeveleket vagy filtert forró vízzel leöntjük.

Ám Martin Isark étel és italkóstoló szerint rosszul tesszük. Úgy véli, a forralt víz elveszi a tea valódi ízét. Isark szerint a felforralt vizet legalább 26 fokosra kellene hűlni hagyni, mielőtt ráöntjük a levelekre, filterre.

A szakértő a Mirrornak elmondta, hogy a forrázás akkor terjedt el, amikor fontos volt felforralni a vizet, hogy iható legyen. Isark szerint a filtert sem kell két percnél tovább benne hagyni.

Kipróbáljátok ezt a verziót?

(via)

(Kiemelt kép: Pixabay)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top