nlc.hu
Életmód

Egyéves kisfiú életét mentették meg

Egyéves kisfiú életét mentette meg a soltvadkerti focicsapat munkatársa

A pálya mellett játszott az egyéves Dávid, amikor leállt a légzése, a soltvadkerti focicsapat szakmai tanácsadója mentette meg az életét.
Elsősegély

Rosszul lett, leállt a légzése egy egyéves kisfiúnak Soltvadkerten, amikor egy focipálya mellett játszott. A tragédiát a helyi focicsapat szakmai tanácsadója előzte meg, akitől a gyerek édesanyja kért segítséget – számolt be a Tények.

Szabó Attila egy percig sem gondolkozott, még a mentők kiérkezése előtt elkezdte a kisfiú újraélesztését, szívmasszázst és lélegeztetést alkalmazott. Szerencsére sikerrel járt, és közben a mentők is megérkeztek a helyszínre.

A gyerek ekkor már éber, stabil állapotban volt, de a mentők kórházba szállították. Dávidot azóta a kiskunhalasi kórházban kezelik. A család nagyon hálás a hős életmentőnek.

Az egyéves kisfiú születése óta már többször volt rosszul, de ilyen komoly baj még soha nem történt. A szülők a következő napokban Budapestre utaznak, ahol a gyerekre sok vizsgálat vár, hogy kiderüljön, mi okozhatta a rosszullétét.

(Kiemelt kép: illusztráció, fotó: iStock)

Tanuld meg az újraélesztést!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top