Életmód

A Ferihegyről indul az új repülőjárat, ami a Ferihegyre tart

A Smartwings légitársaság és a Légiközlekedési Kulturális Központ országjáró sétarepülést hirdetett meg.

Október 25-én közel egyórás sétarepülésre indul a Smartwing Boeing 737-800-asa a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérről. Az útvonal érinti a Dunakanyart, a Bakonyt, a Balatont és Budapestet is, de a program nagyban függ az időjárástól és attól, mennyi felhő várható. A résztvevők ingyenesen megtekinthetik a ferihegyi repülőmúzeumot is. Mivel belföldi repülésről van szó, az utasokra landolás után természetesen nem vár karanténkötelezettség – írja a Telex.

Repül és visszarepül (fotó: Pixabay)

Repül és visszarepül (fotó: Pixabay)

A sétarepülésre az ablak melletti 35 ezer forintos jegyek már mind elfogytak, a középső és a folyosó melletti helyekre 26 ezer forintért lehet még jegyet vásárolni. Ausztráliában és Ázsiában már több légitársaság kezdett el hasonló belföldi sétarepüléseket szervezni a koronavírus-járvány miatt megváltozó légiközlekedésre reagálva, a szervezők szerint Európában ez lesz az első ilyen vállalkozás. A kutatások szerint a koronavírus nem igazán terjed a repülőgépek szellőztető-rendszereiben, szóval ilyen szempontból a kirándulás talán kevésbé veszélyes. Az már más lapra tartozik, hogy az elégetett kerozin mennyire környezetszennyező, és megéri-e ezt bevállalni egy kis sétarepülésért.

Híreink a repülés világából:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top