Család

Autót még nem, repülőt már vezethet egy 17 éves lány

Nilah Williamsont már kislányként elbűvölte a repülés, ő pedig a fejébe vette, hogy az amerikai haditengerészet pilótája akar lenni.

A legtöbb kamasz Nilah Williamson korában autóvezetői engedélyre hajt, a 17 éves lánynak azonban más tervei vannak. Hatodikos általános iskolás volt, amikor egy repülőszimulátoron játszva úgy döntött, neki repülnie kell. Igaz, ehhez kellett egy mentor is, Arthur Johnson admirális személyében, aki a szimulátorozás óta segíti a lányt.

Nilah nagyon eltökélt, hogy megvalósíthassa álmát (Illusztráció: Pexels.com)

Nilah nagyon eltökélt, hogy megvalósíthassa álmát (Illusztráció: Pexels.com)

Nilah már letette az írásbeli vizsgáit és most épp gyűjti a 40 repült órát, melynek része a nappali, éjjeli repülés, a le- és felszállás, a navigációs repülés és a szóló repülés.

A lány az amerikai haditengerészet pilótája akar lenni, családi kötődése van, hiszen apja és bátyja is tengerészgyalogos volt. Nilah azt üzeni a hozzá hasonló lányoknak, hogy ne féljenek belevágni az ismeretlenbe, ne aggódjanak, hogy nem elég tökéletesek, a kudarc ugyanis mindig benne van, de meg kell tanulni felállni. (VIA)

Női pilóták a világban:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top