nlc.hu
Életmód

Karácsony a koronavírus idején Olaszországban

Nincs puszi, nincs ölelés – visszafogott karácsonyt kérnek az olaszoktól

A járvány miatt visszafogott karácsonyi ünneplést kért az olaszoktól a kormányfő.
Karácsonyfa

Giuseppe Conte kormányfő szerint karácsonykor visszafogott ünneplésre van szükség. „Nincs puszilkodás, nincs egymás ölelgetése, kerülni kell a nagy vacsorákat szenteste, józan ésszel kell ünnepelni” – mondta a kormányfő.

A miniszterelnök szerint egy hét korlátok nélküli ünneplésnek „meglehet az ára, így januárban a járványgörbe ismét megugorhat, és ezt nem engedhetjük meg magunknak”.

Sajtóértesülések szerint az utóbbi hetekben bevezetett korlátozások december 3-i határideje után a hatóságok enyhíteni fognak, ha ezt a járványgörbe megengedi. A korlátozások oldásával a kereskedelmet és vendéglátást is segíteni kívánják. A karácsonyi ünnepek alatt azonban ismételt szigorításra készülnek az országon belüli mozgás, a családi összejövetelek és tömörülések fékezésére.

Közben Olaszországban egy nap alatt 36 176 új fertőzöttet szűrtek a korábbi több mint 34 ezer után, de 20 ezer több tesztelés végzésével. Az aktív betegek száma meghaladta a 760 ezret. Az elmúlt 24 órában 653 beteg halt meg a korábbi 753-hoz képest. A halottak létszáma elérte a 47 870-t.

(MTI)

Karácsony a járvány idején:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top