nlc.hu
Életmód

Az ördög Pradát visel törölt jelenete

Az Ördög Pradát visel törölt jelenete mindent megváltoztat

Egy törölt jelenetet és még további 10 érdekességet hoztunk Az Ördög Pradát visel című filmről.

Előkerült egy törölt jelenet Az Ördög Pradát visel című filmből, mely egészen más megvilágításba helyezi Miranda Priestly karakterét és ezáltal szinte a teljes cselekményt. A film végleges változata ugyanis a Meryl Streep által megformált főszerkesztőt szinte mindvégig rideg jégkirálynőként álltja be és csak a történet vége felé derül ki róla, hogy igenis van emberi oldala, és nem mellesleg egy pocsék házassága. A kivágott jelenet azonban erre már jóval hamarabb is rávilágított volna, ebben ugyanis a gálán feltűnik Miranda férje, és igen lekezelő módon viselkedik.  

Ezeket tudtad a filmről?

A 2006-ban bemutatott filmmel kapcsolatban folyamatosan derülnek ki újabb és újabb érdekességek.

  • A film alapjául szolgáló regény írónője, Lauren Weisberger maga is feltűnik a filmben: a vonatos jelenetben ő játssza az ikrek dadáját.
  • Meryl Streep saját bevallása szerint két férfi személyiségéből merített ihletet Miranda Priestly karanterének felépítéséhez: a hanghordozását Clint Eastwood, míg az éles humorát Mike Nichols inspirálta.
  • A Fox eredetileg Rachel McAdamset kérte fel Andy szerepére, ám ő nemet mondott, mert nem szeretett volna mainstream produkcióban részt venni.  
  • Miranda Priestly szerepére Kim Basinger és Helen Mirren neve is felmerült.
  • Meryl Streep először nem vállalta a munkát, mivel túl alacsonynak ítélte a felajánlott gázsit. Végül a dupláját kapta meg.
Az ördög Pradát visel

Meryl Streep és Anne Hathaway Az Ördög Pradát visel című filmben

  • Emily szerepére mintegy 100 színésznőt néztek meg, Emily Blunt viszont nem vett részt a castingon. Rá az Eragon című film meghallgatásán figyelt fel az egyik szereplőválogató, aki aztán meghívta Az Ördög Pradát visel-be.
  • Stanley Tucci a forgatás megkezdése előtt alig 72 órával vállalta el Nigel karakterét. Többszörösen is jól járt, hiszen a forgatáson ismerte meg a későbbi feleségét, Felicity Bluntot, aki nem más, mint Emily Blunt nővére.
  • A regény megfilmesítésének jogait már azelőtt megvásárolták a producerek, hogy a könyv egyáltalán elkészült volna, ugyanis már a kézirat első néhány fejezetéből egyértelmű volt, hogy hatalmas siker lesz.
  • A film előkészítése több éves munka volt, maga a forgatás pedig 55 napig tartott.
  • A jelmezekre nagyjából 1 millió dollárt költöttek az alkotók, ugyanis számos világhírű divattervező ingyen bocsátotta a produkció rendelkezésére a kreációit.

Még több filmes érdekesség

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top