Életmód
Szponzorált tartalom

Ünnepváró kedvességek – így készíts ötletes adventi kalendáriumot

A szentestét megelőző négy hét egyik legkedvesebb szokása az adventi naptár készítése. Az apró meglepetéseket rejtő kis fiókokkal minden nap újabb és újabb örömet szerezhetsz gyermekeidnek, akik így fokozatosan ráhangolódnak az év legszebb családi ünnepére, és megélhetik az advent várakozással és felkészüléssel járó szép idejét.

Rengeteg különféle adventi naptár kapható az üzletekben, de az igazi, életre szóló élményt adó darabok, amelyre egy gyermek mindig emlékezni fog azok, amiket apa vagy anya saját maga készített. Hiszen ebbe beletették szívük minden szeretetét, kezük ügyességét és csillogó fantáziájukat, ami minden kincsnél többet ér egy gyermek szemében. Biztatunk hát, hogy te is örvendeztesd meg a gyermeked egy ilyen naptárral! Ha esetleg visszatartana, hogy nem érzed magad elég ügyesnek vagy kreatívnak, adunk néhány olyan mintát, amit könnyedén lemásolhatsz, és ami alapján egyszerű, de látványos naptárat fabrikálhatsz.

1. Ruhacsipeszek és tasakok

Ünnepváró kedvességek – így készíts ötletes adventi kalendáriumot

Ez az egyik legkönnyebben elkészíthető adventi naptár, ám egyszerűsége ellenére mégsem hat silánynak. Sőt, kifejezetten trendi lehet, ha egy-két kiegészítővel – például egy led izzósorral, szalaggal vagy kicsiny fenyőágakkal – dekorálod. A hozzávalók: fa ruhacsipeszek, kis papírtasakok, és a már említett dekoráció. A legjobb hatás úgy érhető el, ha először az izzósort applikálod a falra karácsonyfa alakban néhány rajzszeg segítségével, majd ennek a zsinórjára akasztod a csipeszekre függesztett tasakokat.

2. Hajtogatott papír házacskák

Ünnepváró kedvességek – így készíts ötletes adventi kalendáriumot

Az előbbinél több időt kell szentelni ennek a naptárnak, hiszen papírból ki kell vágni és össze kell ragasztani különféle formákat. Először rajzolj néhány sablont – például egy-két házikót és egy fenyőt szimbolizáló gúlát – majd ezeket követve sorozatgyártásban készülhetnek a naptár dobozkái. Hozzávalók: színes, vastagabb papír, olló, ragasztó és zsinór. 

3. Meglepetés teásdobozok

Ünnepváró kedvességek – így készíts ötletes adventi kalendáriumot

Legénylakásba vagy fiatal pár otthonába tudjuk leginkább elképzelni a fenti adventi kalendáriumot. Igen, felnőtteknek is ajánljuk ezt a játékot, hiszen ők is pont olyan izgalommal bontogatják majd karácsonyig minden nap a dobozkákat, mint a gyerekek. Az egyetlen nehezebb dolog ezzel a kalendáriummal kapcsolatban, hogy 24 ugyanolyan üres dobozt nehezen találunk majd – de ha jobban belegondolunk, egyáltalán nem követelmény, hogy egyformák legyenek a dobozok.

4. Papírpohár kalendárium

Ünnepváró kedvességek – így készíts ötletes adventi kalendáriumot

Ennél könnyebben legyártható naptárat ma már nem tudunk mutatni. Szerezz be 24 darab papírpoharat és néhány színes rajzlapot vagy vastag filcet, valamint vékony zsinórt és könnyű kelmét – mondjuk maradék függönyvéget –, majd a képen látható módon dolgozd össze őket. Körülbelül fél óra alatt kész, és a célnak tökéletesen megfelel!

Ez is érdekelhet Adventi koszorú Megnézem
Szponzorált tartalom

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top