nlc.hu
Életmód

Ezért hagyta ott a plébános a temetést.

Megszólalt a plébános, aki otthagyta a temetést, mert túl sokan voltak a gyászolók

Róbert atya azt mondja, azért tűnt el 10 perc után a temetésről, mert beteg volt.
Koporsó egy temetésen

Mi is megírtuk, hogy egy pap otthagyta a temetést Nógrád megyében, mert a járvány miatt engedélyezett maximum 50 főnél többen voltak a gyászolók.

A Blikk most megszólaltatta a Bercelen élő, felháborodott özvegyet, aki elmondta, hogy férjét szerette az egész falu, száznál is többen lehettek a temetésen, de igyekeztek távolságot tartani.

Aztán jött a pap, eleve késve, és azt mondta, hogy a család kérésére csak a legszűkebb rokonság maradjon a szertartáson. Az asszony szerint a plébános elmondott pár imát, megszentelte a hamvakat, felolvasta a rövid búcsúztatót, az egész alig volt tíz perc, aztán szó nélkül távozott. A kántor fejezte be a szertartást.

A lap elérte Róbert atyát is, aki elismerte, hogy szóvá tette a temetés elején a magas létszámot, elvégre pandémia van, és a szabályok rájuk is vonatkoznak. A rövid szertartást azzal magyarázta, hogy beteg volt, 39 fokos lázzal, erős köhögéssel küzdött. Azt mondta, azért nem szólt a betegségéről, mert a szertartásnak nem az ő szenvedéséről kell szólnia.

A plébános azóta minden programját lemondta, karanténban van. Az egyházmegye azt ígérte, kivizsgálja az ügyet, történt-e kegyeletsértés.

(Kiemelt kép: illusztráció)

Kapcsolódó cikkek:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top