nlc.hu
Életmód
Letiltja a Tinder a Capitolium támadóit

A társkeresőkről is kitiltják a Capitolium támadóit

Szívesen tanácsolnánk nekik, hogy ismerkedjenek bárokban, de azok nagy része most zárva van a koronavírus miatt.

Úgy tűnik lassan csak a Trump-párti tüntetések és összejövetelek maradnak az egyedüli ismerkedési lehetőségek azoknak, akik részt vettek a Capitolium körül kialakult zavargásokban. Egyrészt a legtöbb közösségi hely zárva van, másrészt az eset után most sorra döntenek úgy az ismertebb társkereső appok, hogy letiltják a profiljaikat – írja a Washington Postra hivatkozva a 24.hu.

A Capitolium ostroma (fotó: Profimédia)

A Capitolium ostroma (fotó: Profimédia)

Amerikai legnépszerűbb társkereső appjai, a Tinder, a Bumble, a Hinge és az OkCupid vezetősége is úgy döntött, nem szeretnének hozzájárulni a demokrácia ellen támadók érzelmi és szexuális boldogságához. A platformok üzemeltetői az adatlapokra feltöltött fotókat vizsgálták, és ha ez alapján úgy tűnt, az illető ott járt a Capitoliumnál az ominózus napon, már jött is a törlés. A keresésben a felhasználók is segítik a társkeresőket, akik közül többen maguk is nyomozásba kezdenek, magukat konzervatívok Trumpistáknak kiadva. A tapasztalat azt mutatja, hogy a Capitolium támadói büszkék arra, hogy ott voltak, és szeretnek hencegni vele. Az oldalak üzemeltetői az FBI-al is együttműködnek, ugyanis sokakat a Capitolium ostromlói közül terroristaként tartanak nyilván.

Tinderről és társkeresőkről az nlc-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top