nlc.hu
Életmód

Elhunyttal álmodni

Elhunyt szeretted jelent meg álmodban? Ezt jelentheti!

Elhunyt szeretteink néha álmainkban bukkannak fel, hogy ránk bízzanak egy feladatot, vagy épp figyelmeztessenek valamilyen veszélyre...

Ha egy elhunyt szeretted jelenik meg álmodban, az felkavaró, de akár kifejezetten megnyugtató is lehet. Az álomszakértők szerint az ilyen álmok egyébként viszonylag gyakorinak mondhatók és nagyon is érdemes figyelni az üzenetükre.

Megnyugvást ad

A távozni készülő hozzátartozót sokszor rossz állapotban, egy kórházi ágyon fekve látjuk utoljára életben, emiatt pedig ezt a képet őrizzük velük kapcsolatban. Ha álmodban újra egészségesen, boldogan jelenik meg ez a személy, az lényegében egyfajta kegyelmi állapot. Megnyugvást hoz és azt jelzi, hogy jó úton haladsz a gyász feldolgozásában, egyre inkább képes  vagy  úgy tekinteni a helyzetre, hogy az ő lelke már valóban egy jobb helyen van. 

Búcsú

Ha a valóságban nem volt alkalmad elbúcsúzni a szeretett személytől, például mert olyan hirtelen következett be a halála vagy egyszerűen a körülmények nem tették lehetővé, hogy még utoljára meglátogasd vagy beszélj vele, lehet, hogy éppen azért bukkan fel álmodban, hogy bepótolhasd, amit úgy érzed, hogy elmulasztottál. Ne ijedj meg ettől az álomtól! Elképzelhető, hogy visszatér még. Engedd át magad ennek a gyógyító álomnak, rengeteget fog segíteni.  

Kísértet

Illusztráció: Getty Images

Valamit rád akar bízni

Az álom azt is jelentheti, hogy feladatot kaptál. A sors rád akar bízni valamit, ami korábban annak a személynek a sajátja volt, akit elveszítettél. Ez a valami lehet például a családban betöltött szerep, egy terv vagy vállalkozás folytatása, de akár egy olyan képesség vagy tulajdonság is, amit mindig csodáltál az illetőben. A szeretted ilyenkor azt akarja megmutatni neked, hogy te is rendelkezel ezekkel a bizonyos a képességekkel, még ha nem is vetted eddig észre vagy nem mered elhinni, most mégis az a dolgod, hogy kamatoztasd ezeket, átvedd az ő helyét, vagy továbbvidd azt, amit ő kezdett el. 

Jelen van

Ha álmodban, sőt, akár még ébredés után is úgy érzed, mintha a szeretett személy figyelne téged, azt jelzi, hogy – függetlenül attól, hogy mennyi idő telt el a halála óta – nagyon is jelen van az életedben. Ha fizikailag nem is, a lelkedben annál inkább. Veled van a szellemisége, a közös élmények emléke, az értékek, melyeket tőle kaptál. És ez jól van így. Azért, mert az élete véget ért, nem kell teljesen elszakadnod tőle. Talán nem is tudnál, hiszen azt az embert, aki ma vagy, ő is formálta, csiszolta, nélküle más lennél. Éppen ezért bizonyos értelemben ő benned él tovább, olyan, mintha mindig figyelne, hogy helyesen cselekszel-e, vagy épp segít meghozni bizonyos döntéseket. 

Figyelmeztet

Ha az elhunyt szokatlan, netalán ijesztő módon, helyzetben jelenik meg álmodban, akkor figyelmeztetni akar valamire. Lehet, hogy valamilyen veszély leselkedik rád, vagy a hátad mögött szervezkednek ellened, esetleg veszteség érhet vagy olyasmibe akarnak belerángatni, amihez nem szabadna, hogy közöd legyen. Ez az álom ugyanakkor, még ha rémisztő is, nem feltétlenül negatív dolgot jelez. Üzenheti azt is, hogy változások előtt állsz, melyek pozitívak is lehetnek. 

via

Még több álomfejtés

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top