nlc.hu
Mindennapok

Mit jelent lépcsővel álmodni?

Lépcsővel álmodtál? Ennyi mindent jelenthet

A lépcsőnek, mint álomképnek igen könnyen félreértelmezhető szimbolikája van. Íme a lépcsőkkel kapcsolatos leggyakoribb álmok valódi jelentései!

Az álmainkban megjelenő lépcsők általában véve az átmenetet szimbolizálják, mely lehet érzelmi, fizikai vagy szellemi is. A pontos értelmezéshez persze a részleteket is figyelembe kell venni…

Felfelé haladni a lépcsőn

Álmodban felfelé menni a lépcsőn mindig jó jel. Szellemi szinten a megértés, a tudatosság, az egyensúly magasabb szintjére való felemelkedést jelzi. Jelenthet ugyanakkor közelgő szakmai sikert és anyagi gyarapodást is. Érzelmi vonatkozásban pedig azt üzeni, bátran nyílj meg és fejezd ki az érzéseidet!

Lefelé menni a lépcsőn

A lépcsőn lefelé haladni elfojtott szorongásokat, frusztrációkat jelezhet. Nem mindig negatív előjel, sőt, sokkal gyakrabban inkább figyelmeztetés, hogy figyelj jobban magadra, koncentrálj erősebben a tudatalattidra, bízz jobban az ösztöneidben, megérzéseidben. Állj meg és igyekezz átgondolni a helyzetedet, hogy újra a megfelelő irányba indulhass el!

Lépcső

Illusztráció: Getty Images

A lépcső alján állni

Ha álmodban egy lépcső alján állsz és onnan nézel felfelé, azt üzeni, hogy itt az ideje új célokat kitűzni magad elé és mihamarabb belevágni a megvalósításukba is. Felkészültél rá, nincs miért haboznod. 

A lépcső tetején állni

A lépcső tetején állni és onnan visszanézni azt jelenti: tartasz a bukástól, félted a már megszerzett pozíciódat, anyagi javaidat. Légy óvatos és figyelj oda jobban, hogy kikben bízol meg, ugyanis felbukkanhat körülötted néhány rosszakaró, akik keresztbe akarnak tenni neked.

Lépcsőn ülni

Lépcsőn ülni álmodban nem jelent jót. Leggyakrabban esetleges anyagi veszteségre figyelmeztet, mely érintheti az üzletedet, vállalkozásodat is, de elképzelhető az is, hogy kirabolnak. 

Félelem a lépcsőn

Ha lépcsőzés közben félelmet érzel, azt jelenti, hogy félsz szembenézni az érzéseiddel vagy a problémáiddal, a kudarctól rettegve inkább homokba dugod a fejed, ahelyett, hogy cselekednél. Az álom azt is üzenheti, hogy itt az ideje bizonyos múltbeli események, sérelmek feldolgozásának, ezek ugyanis csak akadályoznak a jelenben.

Leesni a lépcsőn

Ha álmodban megbotlasz, legurulsz egy lépcsőn, az önbizalomhiányt, illetve a saját képességeidbe vetett hit hiányát szimbolizálja. Talán nem mersz meghozni egy fontos döntést, vagy épp túl görcsösen igyekszel megvalósítani, elérni valamit, és éppen ezért nem jársz sikerrel.  

Lecsúszni a lépcsőkorláton

A lépcsőkorláton lecsúszni negatív előjelű álom. Annak veszélyét jelzi, hogy hamarosan elveszíthetsz valakit vagy valamit, aki vagy ami fontos a számodra. 

Lépcső

Lépcsővel álmodtál? (Illusztráció: Getty Images)

Csigalépcsők

A csigalépcsők a szellemi újjászületést jelentik az álmokban. Azt üzenik, hogy hamarosan új szakaszba lépsz az életedben, közelebb kerülsz önmagadhoz és pozitív változásokra számíthatsz.

Régi, törött lépcsők

A régi, törött lépcsők a múlt eseményeit jelképezik. Ha ilyen álomképet látsz, vélhetőleg valamilyen lezáratlan ügyed van, talán régóta halogatsz valamit, amit feltétlenül meg kell tenned.

Szép, díszes lépcsők

A szép állapotú, tiszta, díszes lépcsők az új lehetőségeket szimbolizálják. Jelentőségteljes dolgok előtt állsz és minden adott lesz ahhoz, hogy ezeket sikerre is vihesd.

via

Még több álomfejtés

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top