nlc.hu
Életmód

Gyerekkorral álmodni

Ezt jelenti, ha álmodban újra gyerek vagy

Előfordul, hogy álmaidban megint gyerek vagy, újraéled a gyerekkorod bizonyos emlékeit, vagy olyan helyszíneken találod magad, ahol akkoriban jártál utoljára? Elmondjuk, miket jelentenek ezek az álmok.

Ha álmodban újra gyerekként látod magad – vagy a gyerekkori éned perspektívájából élet meg a történéseket – az általában véve valamilyen bizonytalanságra utal. Persze az álom részletei is számítanak, ha pontosan meg akarjuk érteni a jelentését. 

Boldog gyerek

Ha az álomképben boldognak érzed magad gyerekként, arra utal, hogy új lehetőségek előtt állsz. Olyan helyzetbe kerülhetsz vagy olyan feladatot kaphatsz, melyben nincs még ugyan tapasztalatod, azonban hatalmas lelkesedéssel és őszinte érdeklődéssel vágsz bele, éppen ezért jó esélyeid mutatkoznak arra is, hogy sikeres légy az adott dologban.

Ha gyerekként kezelnek

Abban az esetben, ha az álomban negatív értelemben gyerekként kezelnek, lenéznek vagy egyszerűen figyelmen kívül hagynak, azt üzeni, hogy gyengének, kevésnek érzed magad az életed valamely területén. Úgy ítéled meg, hogy tehetetlen vagy, csak sodródsz az árral és meg sem próbálod a kezedbe venni az irányítást, mert ahhoz nincs elég önbizalmad. Az álom arra figyelmeztet, hogy itt lenne az ideje átgondolni a helyzetedet és változtatni egyrészt a hozzáállásodon, másrészt pedig konkrét dolgokon is, például munkahelyet váltani, vagy kilépni egy elnyomó párkapcsolatból.

Gyerekkor

Álmodban újra gyerek voltál? (Illusztráció: Getty Images)

Ha zavar, hogy gyerek vagy

Amennyiben álmodban úgy érzed, zavar téged, hogy gyerek vagy – esetleg nem is érted, hogyan lettél újra az – és minden vágyad, hogy (megint) felnőtt legyél, szorongásra utal. Talán attól tartasz, hogy lelepleződnek mások előtt a gyengeségeid, az esetleges hibáid, vagy épp túl intenzív függőségben élsz valakitől vagy valakiktől és emiatt félsz vagy egyszerűen képtelen vagy meghozni a saját, önálló döntéseidet. 

Ha nem akarsz felnőni

Ha épp ellenkezőleg, örömmel tölt el, hogy gyerek vagy és nem is szeretnél felnőni, azt jelzi, hogy nem vagy kész szembenézni valamilyen problémával, inkább homokba dugod a fejed, ahelyett, hogy megoldást keresnél. Az álom valamilyen elkerülhetetlen változás közeledtére is figyelmeztethet. 

Gyerekkori otthon

Ha a gyerekkori szobád, otthonod jelenik meg álmodban, az pozitív vagy negatív jelentéssel is bírhat. Ha jól érzed magad a régi, megszokott környezetben,  azt szimbolizálja, hogy a személyiséged, értékrended szilárd alapokon nyugszik, vélhetőleg harmonikus körülmények között, szerető családban nőttél fel, akikre a mai napig is számíthatsz. Abban az esetben viszont, ha a gyerekkori környezetet kellemetlen viszontlátni, félelemmel tölt el vagy épp a valóságban átélt traumákat idéz fel, annak a jele, hogy ezeket még nem dolgoztad fel, akkor sem, ha azt hiszed, már túl vagy rajtuk. Ha gyerekként ilyesmik nem történtek veled, mégis ez az álomkép jön elő, kutakodj a későbbi, akár már a felnőtt életedben, mik azok az esetleges sérelmek, veszteségek, melyeket még nem dolgoztál fel. Ha biztos vagy abban, hogy a gyerekkori otthonodban jársz, ám azt mégis kihaltnak vagy idegennek érzed álmodban, arra utalhat, hogy a családi kapcsolataidat kellene rendezned vagy gondosabban ápolnod.

via

Még több álomfejtés

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top