nlc.hu
Életmód
Nőgyülőlö a főnököd?

5 jel, a főnököd egy nőgyűlölő, mérgező ember

Feltűnően máshogy kezel a főnököd, mint a férfi kollégákat? Lehet, hogy egy nőgyűlölővel van dolgod.

Elöljáróban el kell mondanunk, hogy a nőgyűlölők sok esetben nem is tudják magukról, hogy miért teszik azt, amit, vagyis miért különböztetik meg hátrányosan a nőket. Ám ez sajnos a lényeg szempontjából mindegy, mert ha nőként egy nőgyűlölő a főnököd, az alaposan megkeserítheti az életed. Brynn Johnson pszichológus szerint komoly károkat okozhat egy nő lelkében, ha a felette álló személy – aki egyébként nem kizárólag férfi lehet, a női főnökök is képesek ugyanerre – épp nőgyűlölő, ezért fontos ismerni a jeleket, és időben új munkahelyet keresni, mielőtt komolyabb pszichés sebeket kapnánk a helyzettől.

Mindig a férfiakat részesíti előnyben

Vársz arra az előléptetésre már jó rég, de csak nem akar bekövetkezni? A nőgyűlölő főnök mindig a férfi kollégákat veszi eléd, akkor is, ha sokkal alkalmasabb lennél a tudásod és tapasztalatod alapján arra a pozícióra. Az adott szavát a nőkkel szemben nem tartja meg, a férfiakkal azonban mindig nagyon korrekt.

Nem tiszteli az idődet

A főnök folyton átteszi azt a meetinget, amin veled kellene fontos munkaügyben tárgyalni, általában az utolsó percben mondja le és tolja el jövő hétre. Te pedig ott állsz, hogy már megint mit követtél el, ami miatt nem akar veled beszélni? Természetesen a férfi kollégákkal sosem szalasztja el az értekezletet, és elárasztja őket pozitív megerősítésekkel. Egy nőgyülőlő főnöktől nem várhatsz tiszteletet, nem fog törődni azzal sem, ha lejár a munkaidőd, attól pedig kifejezetten idegrohamot kap, ha ki akarnál állni a jogaidért.

Ilyen a nőgyűlölő főnök

A nőgyűlölő főnök nem tiszteli a női kollégákat (Kép: Getty Images)

Elutasítja (majd ellopja) a nők ötleteit

Úgy érzed, láthatatlan vagy? A meetingeken a főnök mintha meg sem hallaná, amit mondasz, csak a férfi kollégák ötleteire kíváncsi. Ha mégis el tudod mondani a saját ötletedet, azonnal elutasítja, de csak azért, hogy később a sajátjaként tárja a csapat elé.

Nem bírja, ha legyőzöd

Jaj neked, ha egy versenyben legyőzöd a nőgyűlölő főnököt! Ehhez elég az is, ha a kollégák többsége neked ad igazat egy ügyben vele szemben. Olyan nincs, hogy pont egy nő jobb legyen nála, úgyhogy számíthatsz a kicsinyes bosszúra, jobb ha inkább menekülsz, nem tudod megváltoztatni a nőkről alkotott elképzeléseit, ez szinte biztos.

Ignorálja a nőket

Most, hogy home office-ban dolgozik a fél világ, még egyértelműbben látszik, amikor a nőgyűlölő főnök még köszönni sem hajlandó a női alkalmazottaknak az online meetingeken, bezzeg ha egy férfi csatlakozik a híváshoz, rögtön kedélyes csevegésbe kezd vele és minden figyelmét neki szánja.

A szakember szerint fontos, hogy elismerjük az érzéseinket és ne legyintsünk arra, ha kényelmetlenül érint a főnök viselkedése. Bár a környezetünk – kollégák, barátok, a főnök meg főleg – azt mondják majd általában, hogy biztos csak paranoiásak vagyunk, de általában nem ez a helyzet, hanem jók a megérzéseink és egy nőgyűlölő főnökkel állunk szemben. Mivel nem lehet megváltoztatni, egyetlen kérdés marad csupán: biztos, hogy ilyen mérgező környezetben akarunk dolgozni?

Mérgező emberek az életedben:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top