nlc.hu
Életmód

Kórházba szállították Fülöp herceget

Fülöp herceg kórházba került

Kórházba szállították Fülöp herceget, II. Erzsébet 99 éves férjét – jelenti a CNN londoni tudósítója. Egyelőre csak a Buckingham-palota sajtóközleményét ismerjük, ebben annyi áll: a herceg “rosszul lett”, ezért kedd este bevitték a VII. Eduárt királyról elnevezett kórházba Londonban. A hírt csak most, szerdán közölte a palota. Még annyit elárultak: mindez inkább “megelőző intézkedés”, az orvosa javaslatára. Pár napig biztosan bent mardt megfigyelésre, és hogy kipihenje magát – zárul a közlemény.

A CNN forrása szerint a herceget autóval – tehát nem mentővel – vitték be. Saját lábán ment be a kapun, rosszulléte pedig nem a koronavírushoz köthető. A királynő nem ment vele, ő Windsorban marad. Az alábbi képen látszik, hogy a kórház bejáratát biztonsági őrök őrzik. 

Fülöp herceg kórházba került

A VII. Eduárd kórház bejárata – ide szállították Fülöp herceget, miután nem érezte jól magát (fotó: Neil Mockford/Getty Images)

Fülöp 2017-ben vonult vissza a közélettől kora miatt, azóta többször is járt kórházban – emlékeztet a CNN. II. Erzsébettel a koronavírus első hulláma alatt költözte a windsori kastélyba a Buckingham-palotából. Januárban mindketten megkapták az első védőoltást.

További cikkek a témában

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top