nlc.hu
Életmód

Megjelent a koronavírus rekombináns változata

Új, erősebb koronavírus-változatot találtak, a mutációkból állhatott össze

Összeolvadtak a mutánsok, megjelent a koronavírus rekombináns változata.
Koronavírus-vakcina

Úgy tűnik, megjelent a koronavírus első rekombináns változata, azaz olyan mutációja, amely két, már létező variánsból állt össze – írja a Telex. Az új hibridet egy kaliforniai mintában találták meg, és azonosították benne a brit variánsnak nevezett B.1.1.7 variánst, illetve a Kaliforniában felfedezett B.1.429 variánst, ami egy mutáció miatt bizonyos antitestekkel szemben rezisztensnek bizonyult. Utóbbiról azt feltételezik, hogy ez lehet a felelős a Los Angeles-i esetszámok legutóbbi emelkedéséért.

A felfedezést február másodikán ismertette Bette Korber, a Los Alamos Nemzeti Laboratórium kutatója. Önmagában ez még nem jelent sokat, eddig ez az egyetlen eset, és azt sem tudni, egy már átvitt fertőzés eredménye-e. Korber mindenesetre azt mondta, hogy a két variáns tulajdonságai alapján megeshet, hogy egy gyorsabban terjedő, ellenállóbb változat alakulhat ki.

Kiemelt kép: Victoria Jones – Pool / Getty Images

További cikkek a témában

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top