nlc.hu
Életmód

Befejezi a zenélést a Daft Punk

Szögre akasztja a Daft Punk a sisakokat

A legendás duó 28 év zenélés után oszlik fel.

Szűk három évtized után véget ér a kilencvenes évek második felében és a kétezres évek első két évtizedében sikert sikerre halmozó elektronikus zenei duó, a Daft Punk pályafutása – írja a Pitchfork. Az együttest még 1993-ban Párizsban alapította Thomas Bangalter és Guy-Manuel de Homem Christo. A Daft Punk stílusát nehéz körülhatárolni, leginkább a francia house hangzásvilágához állnak a legközelebb, de sok más műfajból kölcsönöztek elemeket, a technótól a funkon és discón át a rockig. 

Az együttes tagjai gyakran jellegzetes arany és ezüst sisakokban léptek színpadra, ezek nélkül pedig ritkán jelentek meg a nyilvánosság előtt, interjúkat sem igen adtak. 

28 év után feloszlik a Daft Punk

(FILES) In this file photo taken on Thomas Bangalter (b.) és Guy-Manuel de Homem-Christo (j.), a Daft Punk tagjai az 56. Grammy-díjátadón (Fotó: AFP)

A Daft Punk első slágere az 1997-ben megjelent Homework című albumon is szereplő Around the World volt, amelyet nem sokkal később a Da Funk című kislemez követett. A debütáló nagylemezt 2001-ben a Discovery követte, olyan számokal, mint a One More Time vagy a Harder, Better, Faster, Stronger. Ekkor váltak világszerte ismertté, és bár harmadik albumjuk, a 2007-es Human After All nem lett akkora siker, 2013-ban ismét nagyot durrantottak a Random Access Memories című korongjukkal. Ezen az albumon szerepelt a Pharrell Williams közreműködésével rögzített Get Lucky, amely két Grammy-díjat is hozott az együttesnek – a kislemez világszerte több millió példányban kelt el (bár természetesen ezek java részét már a digitális letöltések tették ki). A Random Access Memories albumot három további Grammy-díjjal jutalmazták és elnyerte az Év albuma megtisztelő címet is.

Az együttes tagjai a bejelentés mellé a 2006-os Electroma című filmjükből származó 8 perces, Epilogue című részlet videóját posztolták Facebook-oldalukra. 

Még több zene az nlc-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top