nlc.hu
Életmód

Autózással álmodni

Autóval utaztál álmodban? Ennyi mindent jelenthet!

Ha autózással álmodsz, egyáltalán nem mindegy, hogy te vezetsz, vagy valaki más ül a volánnál, ahogy az sem, hogy a jármű milyen gyorsan és merrefelé halad. Íme a leggyakoribb autós álmok jelentései!

Ha naponta vezetsz autót vagy akár csak utasként ülsz benne, akkor alapvetően semmi szokatlan nincs abban, ha ez a helyzet álmodban is előjön. Ha viszont a valóságban egyáltalán nem, vagy csak ritkán közlekedsz autóval, álmodban viszont ezt teszed, különösen érdemes odafigyelned, mit üzenhet az álomkép. 

Autót vezetni

Az autóvezetés az álmokban alapvetően a felelősségvállalást, az irányítást szimbolizálja. Ha te vezeted az autót, ami szépen, egyenletesen halad, azt jelzi, hogy az életedet is képes vagy megfelelőképpen irányítani. Abban az esetben viszont, ha túl gyorsan száguldasz, elveszíted az uralmat a jármű felett és/vagy félelemmel tölt el a helyzet, hogy a volán mögött ülsz, azt üzeni, hogy fennáll a veszélye annak, hogy rossz irányba tartasz vagy rossz döntést hozol. Jelentheti azt is, hogy nem állsz készen valamilyen előtted álló feladatra, vállalásra.

Autóvezetés

Vezettél álmodban? (Fotó: Getty Images)

Utasként autózni

Ha utasként ülsz a járműben, annak a jele, hogy nem vagy elég önálló, nem mered, vagy nem teheted meg, hogy teljes mértékben te irányítsd az életedet. Amennyiben az utazást kifejezetten kellemetlennek érzed álmodban, fogalmad sincs, hogy hova visznek vagy tudod ugyan, de nem szeretnél oda menni, rámutat, hogy a valóságban is korlátozva érzed magad. Talán olyasmit erőszakolnak rád, vagy akár erőszakolsz magadra – akár bizonyos körülmények folytán, akár egyszerűen csak gyávaságból – ami ellenkezik az elképzeléseddel, az értékrendeddel. Ha az autóról, melyben utasként ülsz, tudod, hogy a tiéd, mégis másvalaki vezeti, óvatosságra int: egy olyan ember, akiben megbízol, a hátad mögött kibeszélhet, szervezkedhet ellened. 

Akadályok

Amennyiben az autó, melyben ülsz, túl lassan, akadályoztatva vagy épp nehéz terepen halad, esetleg tolat, azt szimbolizálja, hogy az életedből hiányzik a biztonság, a stabilitás, netán komoly problémákkal kell megküzdened mostanában, ám a megoldást, a kiutat egyelőre nehezen találod. Az álom arra is emlékeztet, hogy az életben mindig jöhetnek váratlan helyzetek, kanyarok, melyekre igenis fontos lelkiekben és gyakorlatban is minél inkább felkészülni. 

Éjszakai autózás

Ha éjszakai autózással álmodtál, azt jelentheti, hogy elbizonytalanodtál a jövődet illetően, esetleg elveszítetted a lelkesedésed a korábban kitűzött célok iránt és jelenleg inkább csak sodródsz, mintsem tudatosan haladnál. 

Autóbaleset

Az autóbaleset – különösen ha nem csupán egy kisebb koccanásról, hanem komolyabb balesetről van szó – rendkívül ijesztő rémálom, ám a jelentése sokkal kevésbé ijesztő, mint azt elsőre feltételeznéd. Nem jóslatként, hanem elsősorban figyelmeztetésként kell értelmezni. Az álom egyfelől azt jelzi, hogy sok benned a felgyülemlett feszültség, szorongás, melyeket nem vagy képes megfelelőképpen levezetni, ezért ezek belülről rombolnak, őrölnek fel. Másfelől azt is üzeni, hogy ideje lenne mások elvárásai és tanácsai helyett inkább a saját megérzéseidre hallgatnod. 

via

Még több álomfejtés

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top