nlc.hu
Életmód

105 évesen fityiszt mutatott a koronavírusnak

Gines mazsolát eszegetett a 105 éves Lucia, mialatt a koronavírusból lábadozott

Lucia DeClerck, a New Jersey-i idősek otthonában ünnepelte a 105. születésnapoját, amikor kiderült, hogy a koronavírus tesztje pozitív lett.
koronavírus, időskor, idős asszony

Bár Lucia az élete során túlélte a spanyol náthát, két világháborút, valamint három férjét és az egyik fiát, a koronavírus teszteredménye hallatán azért még ő is megijedt. Végül külön szobába helyezték el az idős nőt, ami kezdetben nem tetszett neki, hiányolta a megszokott csevegést az otthon dolgozóival. Ám nem tartott sokáig a magánya, mivel alig mutatott tüneteket, így két héten belül visszatérhetett a szobájába.

Lucia a New York Times-nak adott interjúban mesélt a hosszú életéről és arról, hogy mi a titka annak, hogy 105 évesen is ilyen jó szellemi és fizikai egészségnek örvend.

Lucia száz évesen:

„Ima. Ima. Ima. Egyszerre csak egy lépés, és nincs ócska étel” – adta tanácsul, hozzátéve, hogy az erős hit mellett segítségére voltak azok a mazsolák is, amiket ginben áztat kilenc napig, majd mindennap eszik belőlük. De nem ez az egyetlen fura szokása, szokott aloe vera levet is inni,  és a fogmosást szódabikarbónával végzi.

Az 53 éves unokája azt mondta a Labible-nek, hogy a nagyanyja rettentő szívós és az elméje annyira penge, hogy jobban emlékszik a gyerekkorára, mint ő maga.

Lucia családja, a két túlélő fiából, öt unokájából, 12 dédunokájából és 11 dédunokájából áll.

Még több menő idős ember:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top