nlc.hu
Életmód

Ellátási problémáktól tartanak a Balaton-parton élők.

A Balaton-partra érkezőktől azt kérik, vásároljanak be előre

Már tavasszal is gondot okozott a helyieknek, hogy a korlátozások alatt tömegesen érkeztek nyaralóikba az emberek, hogy ott húzzák ki a karantén időszakát.
Siófoki nyaralás

Hiába voltak érvényben a kijárási korlátozások, valamint a balatoni parkolók és strandok lezárása, hatalmas volt a tömeg még áprilisban, amikor a kormány hasonlóan szigorú tilalmat rendelt el, mint ami most fog ránk várni az elkövetkezendő két hétben. Később nyílt levélben fordult a siófoki nyaralótulajdonosokhoz Lengyel Róbert, a dél-balatoni város polgármestere, miután azt tapasztalta, hogy sokan náluk kívánják átvészelni a koronavírus-járványt. 

A leköltőzök számát tekintve nem meglepő, hogy a helyi lakosok közül sokan nem örültek a márciusi őrületnek, és hogy ezúttal is tartanak attól, hogy a helyi infrastruktúra nem fogja elbírni az érkező tömegeket. 

„Még otthon vásároljanak be”

– ezt kéri a Balatoni Szövetség elnöke, Lombár Gábor azoktól, akik a március 15-i hosszú hétvégét a nyaralójukban töltenék. A Balaton-parton attól tartanak ugyanis, hogy ellátási problémákat okozhat, ha tömegek érkeznek a tóhoz. A balatonfenyvesi polgármester szerint ráadásul a környéken elérhető internetszolgáltatás sem feltétlenül alkalmas arra, hogy tömegek dolgozzanak távmunkában a Balatonnál.

(Rtl Klub)

Ez várható az elkövetkezendő két hétben:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top