nlc.hu
Életmód

Nyomkövetőt a fertőzötteknek Malajziában

Nyomkövetőt kell viselniük a fertőzötteknek Malajziában

Akinek pozitív lett a koronavírustesztje, kötelező nyomkövetőt viselnie Malajziában.

Nyomkövető karperec viselésére kötelezik Malajziában március 11-től azokat, akiknek pozitív lett a koronavírustesztjük – jelentette be szerdán Adham Baba egészségügyi miniszter.

A szerkezetet 10 napig kell viselnie az érintetteknek, és bírsággal sújtják azokat, akik eltávolítják, manipulálják, megsemmisítik vagy elveszítik a karpereceket. A nyomkövető eszköz viselésére vonatkozó kötelezettség azokra is kiterjed, akik kapcsolatba kerültek fertőzöttekkel. Hasonló intézkedést vezettek be tavaly a szingapúri és a hongkongi hatóságok is.

Koronavírus-nyomkövető

Ezt nem a malajziai, hanem a hongkongi Covid-nyomkövető (Fotó: MTI/EPA/Jerome Favre)

Malajziában a minap jelentették be a járvány feltartóztatását szolgáló, januárban bevezetett korlátozások további lazítását. Mindemellett az egészségügyi vészhelyzet továbbra is hatályban marad, egészen augusztusig.

A 32 milliós országban a járvány kitörése óta mintegy 305 ezer koronavírus-fertőzöttet azonosítottak, akik közül 1114-en hunytak el. A gyógyultak száma meghaladja a 280 ezret. Az oltási kampány február 24-én kezdődött, elsőként Muhyiddin Yassin malajziai miniszterelnök oltatta be magát. Eddig mintegy 53 ezer adag vakcinát adtak be.

(MTI)

Oltottaknak igazolvány jár:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top