nlc.hu
Életmód

Hibák az oltási adatbázisban

Újra elkezdték kiküldeni az oltásra behívó SMS-eket, de nem oldódott meg minden probléma

A múlt heti problémák után úgy tűnik, még vannak hibák az oltással kapcsolatos adatbázisban.
Koronavírus-vakcina

Úgy tűnik, a tömeges oltással kapcsolatos múlt heti adatszinkronizálási problémák még mindig nem oldódtak meg maradéktalanul. Elkezdték újra kiküldeni az oltásra hívó SMS-eket, amelyekben már a tajszám is szerepel. Ennek ellenére volt olyan páciens, akinek nem a saját tajszáma volt az üzenetben – írja a Telex.

A Telexhez több olyan olvasói beszámoló is érkezett, hogy a központi 1818-as telefonszámon nem tudtak adatot egyeztetni, már ha éppen sikerült ügyintézővel beszélniük (ha éppen nem tudnak ügyintézőt kapcsolni, a rendszer bontja a vonalat, nem lehet vonalban maradni és várakozni).

Olyan is előfordult, hogy valakit edden SMS-ben hívtak oltópontra oltásra, de aznap a háziorvosa is felhívta, hogy nála kaphat oltást. Arra is volt példa, hogy aki múlt hét végén mégis megkapta az első oltást, annak is küldtek most behívó SMS-t.

A múlt hétvégén 74 ezer embert akartak beoltani, de olyanoknak is küldtek SMS-t, akik már megkapták az oltást, másokat pedig több száz kilométerre hívták oltásra. Végül lefújták a tömeges oltást, ezt ezen a héten szeretnék pótolni.

(Kiemelt kép: illusztráció, fotó: MTI/Czeglédi Zsolt)

Káosz a tömeges oltásban:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top