nlc.hu
Életmód

12 fogat húzott ki egy ukrán gyerekfogorvos

Az anya kiment a folyósóra, a fogorvos gyorsan kihúzta a gyereke 12 fogát

Az orvos azt mondta, mindegyik fog rossz volt, az anya nem tér magához.
Gyermekfogorvos

A Kijev melletti Irpenyben egy fogorvos szülői beleegyezés nélkül eltávolította egy gyerek 12 tejfogátírja a Kárpáthír. Amikor az anya orvoshoz vitte a gyereket, aláírt egy beleegyező nyilatkozatot, de azon nem szerepelt a kihúzandó fogak száma. Amikor a gyermeket elaltatták, a fogorvos azt javasolta a szülőnek, hogy távolítsák el valamennyi tejfogat, amibe az nem egyezett bele, s kiment a folyosóra, hogy konzultáljon egy másik orvossal. Mire visszajött, már megtörtén a beavatkozás, s hatalmas, 13 ezer hrivnyás, azaz több mint 130 ezer forintos számla várt rá.

A fogorvosi klinika társtulajdonosa szerint az édesanyát tájékoztatták róla, hány fogat készülnek eltávolítani, s csak jót tettek a gyerekkel, mivel mindegyik rossz volt volt és zavarta az állandó fogak kifejlődését. A család ügyvédet fogadott és az egészségügyi miniszterhez fordult, hogy vizsgálják ki az esetüket, mert szerintük orvosi hanyagság történt.

Kiemelt kép: Getty Images

További cikkek a témában

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top