nlc.hu
Életmód

Szabályozzák az amszterdami turizmust

Amszterdam bekeményít, szabályozza a turistákat

A városnak elege lett a bulizókból, inkább azokat látnák, akik a város kulturális látnivalóira kíváncsiak.

Azt írja az Index, hogy lassanként újraindulhat a turizmus Amszterdamban, a városi önkormányzat azonban szeretné elérni azt, hogy a turisták kevésbé zavarják a helyieket, mint korábban. Ennek jegyében többek közt azt is kérték, hogy a jövőben mindazok, akik „inni és rendetlenkedni jönnének ide, miközben pénisznek öltöznek”, inkább máshova menjenek majd. 

amszterdam

Tömeg a vöröslámpás negyedben / Fotó: Unsplash

A statisztika szerint 2018-ban mintegy 19 millió turista fordult meg Amszterdamban, és az utóbbi időben a helyiektől egyre több panasz érkezett amiatt, hogy a város bizonyos részei – főként a vöröslámpás-negyed és a bulinegyed környéke – élhetetlenné váltak a turisták miatt. 

„Mindig szívesen látjuk azokat a vendégeket, akik tisztelik Amszterdamot és lakosait. Azokat viszont nem, akik ezt a tiszteletet nem adják meg az emberek és kulturális örökségünknek. Az üzenetünk számukra az: ne jöjjenek Amszterdamba” – közölte a városi önkormányzat. 

Azt is bejelentették, hogy a rendőrök az illegális parkolást is gyakrabban fogják ellenőrizni, illetve kilátásba helyezték, hogy  a legforgalmasabb időszakokban az alkoholfogyasztást is korlátozhatják. Továbbá a szállásadókat is gyakrabban ellenőrizni fogják, hogy legálisan szállásolják-e el vendégeiket. Eközben az önkormányzat is közölte, hogy a kulturális turizmust is igyekezni fognak fellendíteni a városban, annak érdekében, hogy továbbra se essenek el a látogatóktól. 

Utazás 2021-ben: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top