Szabadidő

Ciki vagy cuki? Üvegházban randiznak az amszterdami fiatalok

Az apró épületek a csatornára néznek a pincérek védőfelszerelésben szervíroznak.

Művészeti projektnek is beillik a legújabb amszterdami vendéglátóipari őrület: párszemélyes üvegházakba ültetik az enni, inni vágyó látogatókat és oda szolgálják fel nekik a bort és a fogásokat. Illetve nem csak beillik, hanem konkrétan az: az ötlet a Mediamatic művészeti központ tulajdonosai fejéből pattant ki. Egyelőre tesztüzemmódban működik, de hamarosan teljes értékű vendéglátó egységként üzemel majd, amíg várják, hogy a hatóságok enyhítsenek a március közepén bevezetett korlátozásokon. 

Amszterdamban üvegházzá alaíktottak egy éttermet

Karantén-üvegháznak hívják az ötletet (fotó: Robin VAN LONKHUIJSEN / ANP / AFP)

A kis üvegházak már korábban is ott álltak különböző kiállítások kedvéért, most azonban rákényszerítette a szervezőket a koronavírus, hogy gondolják újra a szerepüket – nyilatkozta az AFP-nek Willem Velthoven igazgató. Mint elmondta: kipróbálták, működik-e miniétteremként a hely, jó érzés-e ott ülni, vonzza-e majd a látogatókat. A saját tesztjeikből kiderült: nagyon is.

Üvegház-étteremmel oldják meg a randihiányt az amszterdami fiatalok

Amszterdamban üvegházzá alaíktottak egy éttermet (fotó: Robin VAN LONKHUIJSEN / ANP / AFP)

Ez jó hír, tekintve, hogy egy darabig ez lesz az egyetlen lehetőség a kültéri – pontosabban majdnem kültéri – randikra. De micsoda randik ezek! A kilátás a csatornára nyílik, az üvegházakba pedig éppen hogy befér egy asztal és két (ha összehúzzák magukat, három) szék. A pincérek védőfelszerelésben, érintésmentesen hozzák ki a fogásokat.

Még több menő étterem

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top