nlc.hu
Életmód

A stadionban szurkolt egy covidos francia család

Egy koronavírus-fertőzött francia család is a helyszínen szurkolt a magyar-francia meccsen

Magyar szurkoló is karanténban került egy francia család miatt, akikről kiderült, hogy koronavírus-fertőzöttként ültek be végignézni a magyar-francia EB-meccset.

A Telex egyik olvasója jelezte a lapnak, hogy kontaktszemélyként felhívta őt a járványügy, mivel kiderült, hogy a magyar-francia labdarúgó mérkőzésen koronavírus-fertőzöttek közelében ült. A védettségi igazolvánnyal nem rendelkező ötéves fiát jövő keddig szóban karanténra kötelezték. A lap megkereste emiatt a Nemzeti Népegészségügyi Központot (NNK) is, akik megerősítették az értesülésüket.

Szurkolók a Puskás Aréna előtt a beengedésre várva (fotó: MTI/Balogh Zoltán)

Szurkolók a Puskás Aréna előtt a beengedésre várva (fotó: MTI/Balogh Zoltán)

Hozzátették azt is, hogy egy francia család három tagja betegedett meg, akik vasárnap felkerestek egy egészségügyi szolgáltatót. Mivel a gyorstesztjük pozitív eredményt mutatott, így Covid-osztályra kerültek. A kontaktkutatást rögtön ezután megkezdték. A közelükben ülő magyar szurkolót oltása miatt védettnek tekintették, a kiskorú kisfiát tíznapos karanténra kötelezték. A francia kontaktok a meccs után hazautaztak, a többi magyar kontakt a magyar szektorban, a francia családtól távol nézte a meccset. A járványhelyzetben a 11 rendező városból a legtöbb stadion csak 50 százalékos kapacitással működik, kizárólag Budapesten lehet teltházas mérkőzéseket tartani.

A foci-EB-ről az nlc-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top