nlc.hu
Életmód

Náci tetoválásos ultrák az EB-én

Súlyos pénzbüntetést kaphatnak a magyar szurkolók náci tetoválásaikért a mai meccsen

Ha elfedik a tetoválást, bemehetnek a meccsre.

A 444.hu szúrta ki a Carpathian Brigade Facebook-bejegyzését, amelyben összeszedte a legfontosabb tudnivalókat, többek között arról, hogy milyen vakcinával és teszttel léphetnek be a szurkolók a müncheni stadionba a ma esti német-magyar Foci EB meccsre, és hogy a városban hol és mikor találkoznak majd a magyar szurkolók.

Szivárványszínű világított stadion Münchenben

 (Fotó: Tobias Hase / dpa / AFP)

A szervezet arra is fontosnak érezte felhívni a követői figyelmét, hogy „aki úgy érzi, hogy a tetoválása nem kompatibilis a helyi törvényekkel, gondoskodjon annak eltakarásáról, különben több száz eurós büntetésre számíthat”.

A figyelmeztetés nem véletlen, hiszen a magyar szurkolók kemény magján a 2016-os EB idején eléggé kiakadt az európai közvélemény, részben a náci tetoválások és karlendítések miatt.

Persze akadtak kommentelők, akik szerint diszkriminatív nem beengedni az önkényuralmi jelképeket viselő szurkolókat a stadionba, ám a legtöbb hozzászóló szerint szerencsére teljesen jogos a náci tetoválásokért kapott retorzió.

Még több hír a mai meccsről

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top