nlc.hu
Szabadidő

67 éve nem játszott tétmeccset Magyarország és Németország

67 éve nem volt ilyen német–magyar meccs

Magyarország futballválogatottja 1954 óta nem játszott tétmeccset Németországgal, illetve az NSZK-val.

Ma este a németekkel játszik a magyar futballválogatott a foci-Eb-n Münchenben, és ha a mieink győznek, továbbjutnak a csoportjukból. A meccs apropóján a 24.hu megnézte, a magyar és a német válogatott közös futballtörténelmét.

Ha a második világháború előtti Németországot, illetve kettészakadása utáni jogutódját, a Német Szövetségi Köztársaságot nézzük, akkor

az utolsó tétmeccsünket 1954. július 4-én, Bernben játszottuk ellenük.

Hatvanezer néző láthatta, hogy a favorit Magyarország 3-2-re vereséget szenvedett a vb-döntőben. Ez óriási meglepetés volt, hiszen a csoportkörben a magyarok 8-3-ra legyőzték a németeket.

Magyar futballválogatott

A magyar futballválogatott edz a müncheni Allianz Arenában egy nappal a németek elleni Eb-meccs előtt 2021. június 22-én (Fotó: Christof STACHE / AFP)

Ezt követően az NSZK-val, később pedig az újraegyesült Németországgal is csak barátságos mérkőzéseket játszottunk, vagyis szerda este 67 éve nem látott eseményre kerül sor.

Meg kell jegyezni, hogy az NDK-val több tétmeccset is játszott Magyarország 1954 után, szám szerint 9-et, az utolsó mérkőzésen, az 1972-es müncheni olimpán 2-0-ra győztek a magyarok.

Foci-Eb az nlc-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top