nlc.hu
Szabadidő

Marco Rossi a német-magyar meccsről

Marco Rossi szerint így lehet legyőzni a németeket

A magyar futballválogatott szövetségi kapitánya, Marco Rossi szerint okosan kell majd futballozni a németek elleni meccsen.

Marco Rossi szövetségi kapitány szerint még annál is jobb teljesítmény kell a német csapat legyőzéséhez a magyar válogatottól, mint amit a címvédő portugálok és a világbajnok franciák ellen mutatott a részben budapesti rendezésű labdarúgó Európa-bajnokságon.

A portugálok ellen a 3-0-s vereség ellenére jól játszottunk, a franciák elleni összecsapásra fejlődtünk, ezért sikerült 1-1-et elérnünk, de most még többet kell nyújtani

– jelentette ki keddi sajtótájékoztatóján az olasz szakvezető, aki azonban arra felhívta a figyelmet, hogy okosan kell majd futballozni, mert „ha végig támadna a magyar csapat, akkor hatot kapna”.

A magyar labdarúgó-válogatott

A magyar labdarúgó-válogatott a Németország-Magyarország Európa-bajnoki meccs előtti napon 2021. június 22-én Münchenben (Fotó: FEDERICO GAMBARINI / dpa Picture-Alliance via AFP)

Marco Rossi kifejtette, korábban sokan megkérdőjelezték a válogatott fizikai felkészültségét, de amióta ő a kapitány, a csapata beleáll az egy az egy elleni párharcokba és ennek is köszönhető, hogy versenyre kelt ebben a tekintetben a világ legjobb együtteseivel, sőt, talán felül is múlta.

Rossi szerint szerdán kiderül, hogy ez megismételhető-e kilenc napon belül harmadszor. „Mi olaszok, tankoknak hívjuk a németeket, akikben megvan a kellő kvalitás is. Nagyon nehéz dolgunk lesz, taktikailag hibátlanul kell futballoznunk.”

Az 56 éves tréner szerint van joguk hinni a továbbjutásban, hogy meg tudják csinálni ezt a bravúrt, mert tanítványai megdolgoztak érte azzal, hogy versenyben vannak még. Úgy vélte, éppen ezért meg is kell próbálni a győzelmet kicsikarni, de hozzátette, ugyanazt a hozzáállást várja a játékosoktól, mint amit eddig mutattak, mert akkor ők mindent megtettek, az eredmény pedig már szerencsén és nüanszokon is múlhat.

A szivárványszínű stadionról

Bár azóta kiderült, hogy nem lesz szivárványszínűre kivilágítva a müncheni aréna, a kapitányt és a magyarok kapusát megkérdezték a kezdeményezésről.

Rossi a stadion szivárványszínű festésére vonatkozó kérdésekre úgy reagált, az öltözőben nem foglalkoznak politikával annak ellenére sem, hogy mindannyian olyan emberek, akik kellőképpen érzékenyek a társadalmi problémákra.

Gulácsi Péter ezt megerősítette azzal, hogy – megfogalmazása szerint – mindenki tudja, mi a véleménye a világról, de futballistaként csakis a találkozóra koncentrál, mert a keretből mindenki tudja, mekkora lehetőség előtt állnak.

(MTI)

Foci-eb az nlc-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top