nlc.hu
Életmód

Bekapta a bálna a halászt

„Meg voltam győződve arról, hogy meghaltam” – Így maradt életben a halász, akit élve bekapott egy bálna

Michael Packard elmesélte, hogyan maradt életben azután, hogy bekapta egy bálna.
Hosszúszárnyú bálna

Mi is beszámoltunk arról, hogy néhány hete egy amerikai homárhalászt bekapott egy hosszúszárnyú bálna, és csak azután menekült meg, hogy a hatalmas vízi emlős kiköpte a férfit. Michael Packard most a 60 Minutes műsornak mesélte le a lélegzetelállító történetet.

Az 57 éves férfi aznap is homárra halászott az északkeleti Cape Cod partjainál, akárcsak az elmúlt 30 évben rendszeresen. A harmadik merülésénél tartott, amikor hirtelen azt érezte, mintha elütötte volna egy tehervonat, és elsötétült körülötte minden.

Meg voltam győződve arról, hogy meghaltam. Körülbelül öt másodpercbe telt, mire rájöttem, hogy egy bálna szájában vagyok

– emlékezett vissza a hihetetlen eseményekre a férfi, aki csak a fiaira és a feleségére tudott gondolni a bálna szájában.

Ezután két forgatókönyvvel számolt: vagy élve lenyeli a bálna, vagy olyan mélyre lemerül az óceánban, hogy a nyomás öli meg. Hiába volt még 50 percre elegendő levegője az oxigénpalackjában, a lába beszorult a cet állkapcsába.

A férfi érezte, hogy a bálna nem akarja megölni, de azzal is tisztában volt, hogy a sorsa az állat akaratától függ.

Tudtam, hogy ha nem engedi, hogy kijussak a szájából, nem fogok tudni kiszabadulni. Azt csinált volna velem, amit akart. Aztán éreztem, hogy felfelé úszik, és kezdett egyre agresszívabbá válni. Azt gondoltam, hogy »ó, istenem, ez nem tetszik neki, meg akar szabadulni tőlem!« Csak egy halvány reménysugár volt a menekülésre, de aztán ide-oda csapkodott, és hirtelen megláttam a fényt

– idézte fel a halálközeli pillanatokat Michael Packard.

Szerencsére miután a bálna elérte a vízfelszínt, kitátotta a száját, és szinte kiköpte a férfit a szájából. Michael hamar rájött, hogy túlélte az elképesztő kalandot, ráadásul komoly sérülést sem szenvedett. Végül a társa húzta be a hajójukba. 

(LadBible)

(Kiemelt kép: Pixabay/David Mark)

Nagy túlélők az nlc-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top