nlc.hu
Életmód

Egymillió dollár ütheti a markát a puzzle kirakóinak

Egymillió dollárt nyerhet, aki kirakja ezt a puzzle-t

Az ígéret szerint nincs két azonos formájú darab a készletben.

A kirakó vagy puzzle népszerű szabadidős elfoglaltság, amelyért egyaránt rajonganak fiatalok és idősek, férfiak és nők, mintha ez egy univerzális kikapcsolódási lehetőség lenne. 

A megszállottak persze keresik a keményebbnél keményebb kihívásokat, például az ezer darabos színátmenetes kirakós, vagy a kétezer darabos, teljesen fehér puzzle

Most a MSCHF nevű cég jelentkezett egy hasonlóan kreatív megoldással, egy olyan, 500 darabos puzzle-készlettel, amelyből egy nagy QR-kódot lehet kirakni színes háttér előtt. A kirakós különlegessége, hogy a darabok – amelyek újra felhasznált kartonpapírból készülnek – között nincs két azonos alakú darab, így igazi kihívást jelent az összerakása, különösen, hogy a színes háttér előtt látható kód nem igazán kínál támpontot a játékhoz. 

Komoly összeget nyerhetsz, ha kirakod ezt a puzzle-t

A készítők szerint mindenki nyer, aki megfejti a kirakóst (Fotó: MSCHF)

Ennek ellenére érdemes próbálkozni vele, már csak azért is, mert a puzzle kirakásával még nem ér véget a játék. A MSCHF kreatívjai ugyanis minden dobozba egy egyedi kódsort tartalmazó cetlit rejtettek el, amelyet egy titkos weboldalon lehet beütni. A technológai iránt érdeklődő olvasóink már sejthetik, hogy a titkos weboldalt a kirakott QR-kód beolvasásával lehet elérni. 

A játék készítői pedig azt ígérik, hogy mindenki nyer, aki sikerrel veszi a puzzle kirakását. A weboldalon beütött kóddal ugyanis tényleg minden felhasználó nyer valamit: lehet, hogy csak 25 centet, egyetlen szerencsés azonban egymillió dollárral, azaz szűk 305 millió forinttal lesz gazdagabb.

Ez igazán megéri, hogy kinézzük a szemünket a kirakós darabjai felett merengve.

További friss híreink:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top