nlc.hu
Életmód

New York zaklatás Andrew Cuomo kormányzó

Több nőt is zaklatott New York kormányzója

Andrew Cuomo kormányzó ügyében New York főügyésze tett jelentést.

New York állam főügyésze, Letitia James jelentése szerint Andrew Cuomo, New York demokrata kormányzója, több nőt is zaklatott szexuálisan. Cuomo úr a zaklatás során nem volt válogatós: jelenlegi és volt állami alkalmazottak mellett máshol dolgozó nőket is zaklatott. A James-jelentés szerint

Andrew Cuomo nemkívánatosan, beleegyezés nélkül fogdosott nőket.

Emellett „szuggesztív” szexuális jellegű is megjegyzéseket tett. Mindezzel pedig „ellenséges munkakörnyezetet teremtett a nők számára”. Ráadásul Cuomo felügyeleti szerve is rosszul reagált a zaklatási vádakra. Andrew Cuomo tagadta a panaszosok által egyértelműen felidézett vádakat.

A nyomozók szerint a kormányzó tagadása nem hiteles,

ellentmond neki a vizsgálat során szerzett bizonyítékok súlya is. A nyomozók 179 emberrel beszéltek, és 74 ezer bizonyítékot vizsgáltak meg. A bizonyítékok mélyen zavarók, mégis világos képet festettek. Amit Cuomo tett, az törvénytelen, de egy lábjegyzet szerint a jelentés nem döntött bűnügyi eljárás megindításáról.

A kormányzó ellen februárban kezdett nyomozni az FBI,

mert a hivatala visszatartotta az idősotthonok halálozási adatait. Nem sokkal később egy képviselő fenyegetéssel, három nő pedig zaklatással vádolta Cuomót. 

Máshol sem sokkal rózsásabb a helyzet:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top