nlc.hu
Életmód

Csodálatos történet az örökbefogadásról

Ez az apuka 18 hónapos korában fogadta örökbe a fiát, aki most az olimpián szerepelt

Csodálatos történet az övék.
olimpikon, gyerek, örökbefogadás

Jerry Windle a medence széléről nézte a fiát, Jordan Windle-t, aki az amerikai versenyzőként volt jelen a tokiói olimpián. A fiút 22 évvel ezelőtt Kambodzsában fogadta örökbe.

Meleg férfiként az örökbefogadás volt az egyetlen lehetősége, hogy gyermeke legyen, és 2000 júniusában az álma valóra is vált: hivatalosan is hazavihette Amerikába a fiát, akit Jordannak nevezett el.

A férfi bevallása szerint, már akkor érezte, hogy megtalálta a gyermekét, amikor az ügynökségtől megkapta az első fotót a kisfiúról.

„Amikor az első pillanatban a karjaimban tartottam, ígéretet tettem neki, hogy a lehető legjobb apa leszek, aki csak lehetek. Azt akartam, hogy a fiatalkora tele legyen csodálattal és rácsodálkozással” – mondta Windle a Good Morning Americának.

„Ez volt a küldetésem az első naptól kezdve”

Windle a floridai Fort Lauderdale-ben nevelte Jordant, ahol a leendő olimpikonra véletlenül bukkantak rá, 7 éves korában egy nyári vízi táborban, ahová Windle az utolsó pillanatban íratta be.

Egyik nap hagyták, hogy a kisfiú leugorjon az ugródeszkáról, amit látott a tábort vezető edző, és azt mondta az apjának, hogy egy nap talán még olimpikon is lehet belőle.

Így is lett.

Jordan edzője Nunzio Esposto azt mesélte, hogy minden edző álma egy olyan gyerekkel dolgozni, aki imádja a sportágát. Esposto azt is elmondta, hogy az évek során, amíg Jordant edzette, látta, hogy az apa és fia között milyen különleges kötelék alakult ki.

„Ők egy nagyszerű család” – mondta., és ezt igazolja az a kiírás is,  amit a fiú fogalmazott meg a fenti képhez:

„Boldog apák napját papa!!! Megcsináltuk, baszki! Végre meg tudtam adni neked azt az apák napi ajándékot, amiért nagyjából egész életemben dolgoztam. De nem ez a lenyűgöző az egészben. Ami lenyűgöző, az az, hogy mennyire hittél bennem és végig kitartottál mellettem. Ez a fajta támogatás az, amire mindenkinek szüksége van. Nem tudsz mindent egyedül csinálni. Én biztosan nem. Még egyszer mondom, mindennél jobban szeretlek. Legyen szép napod, öregem”

Fotó: Instagram

Kapcsolódó

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top