nlc.hu
Életmód

Állását veszítheti a pécsi tanár

Kiállnak a pedagógusok a pécsi tanár mellett

Jancsula Dezső elveszítheti az állását, mert kiállt a rendbontók ellen.

Helyi diákok, civilek és a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) is kiáll a pécsi tanár, Jancsula Dezső mellett, aki évtizedes pályafutásáról mondhat le, mert ellenszegült az iskola területén rendbontó fiataloknak.

Képünk illusztráció! (Fotó: Pexels.com)

Képünk illusztráció! (Fotó: Pexels.com)

A tanár egy balhézó fiatalt tartott vissza, hogy az igazgatóhoz kísérje, ám a bíróság úgy ítélte meg, hogy ezzel a tettével a személyi szabadság megsértésének bűncselekményét követte el, így pénzbüntetésre ítélte a történelemtanárt, aki így nem taníthat tovább, hiszen a törvény szerint nem dolgozhat gyerekekkel az, akit büntetőügyben elítélnek.

A Blikk szerint a PDSZ bízik abban, hogy a bíróság a tények, a történtek körültekintő vizsgálata és alapos mérlegelése után megváltoztatja a végzésben foglaltakat, megszüntetve a feltűnően aránytalan és igazságtalan jogkövetkezményeket. A PDSZ meggyőződése, hogy nem Jancsula Dezső tette veszélyes a társadalomra, sokkal inkább az, ha a magára hagyott oktatásban a saját eszközeivel eljárni próbáló pedagógust kriminalizálják.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top