nlc.hu
Életmód

500 pár lábbelije van a cipőmániás tanárnőnek

Egy vagyont költött furcsa és extrém cipőkre ez a brit tanárnő

Kari Walbert lassan kifogy a helyből, ezért próbál egy kicsit visszafogottabban vásárolni.

Egy brit tanárnő nagyjából tíz éve gyűjt cipőket, ez idő alatt több mint 30 ezer fontot (kb. 12,5 mllió forintot) költött el furcsa, szokatlan, feltűnő és érdekes lábbelikre. „A mottóm: Az élet túl rövid ahhoz, hogy unalmas cipőket viseljünk” – vallja Kari Walbert, aki ugyan mindig rajongott a cipőkért, de gyűjtőszenvedélye saját bevallása szerint akkor kezdődött, amikor 2002-ben egy olyan darab jutott birtokába, aminek aranyszínű, unikornisos sarka volt.

Persze középiskolásként inkább Dr. Martens, Converse és Vans cipőket hordott, de idővel a magas sarkúk lettek a kedvencei, igaz, gyűjteményében a tornacipőktől kezdve a papucsokon és szandálokon át a csizmákig minden megtalálható, és persze olyan nagy márkák, illetve tervezők kreációi is helyet kaptak benne, mint a Dior, Christian Louboutin  vagy Manolo Blahnik.

„Úgy tekintek a cipőkre, mint művészeti alkotásokra. Szeretem a kihívást, amit az jelent, hogy az adott napra kiválasztott cipőhöz kell öltöznöm” – tette hozzá. Állítása szerint egyébként az utcán gyakran megállítják idegenek, hogy a cipőjéről kérdezzék, az iskolában, ahol tanít, pedig elő szokott fordulni, hogy valaki azért megy be hozzá az osztályterembe, hogy megcsodálja a lábbelijét.

Kari Walbertnek jelenleg valamivel több mint 500 pár cipője van, és állítása szerint ugyan igyekszik egy kicsit visszafogni magát, de nagyon nehezére esik, hogy ne gazdagítsa tovább a nem mindennapi gyűjteményét. „Ha meglátok egy olyan párt, amelyik megtetszik, általában azonnal megveszem. Nulla önuralmam van, ha cipőről van szó. De megpróbálok megfontoltabb lenni, mert lassan nem tudom hova tenni a cipőket.”

(via Metro)

cipő

Fotó: EVG Culture/Pexels

Kapcsolódó cikkek:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top