nlc.hu
Életmód

Megerőszakolták Elise Christie-t, Liu Shaolin Sándor exbarátnőjét

Bedrogozták és megerőszakolták Liu Shaolin Sándor volt barátnőjét, Elise Christie-t

Elise Christie gyorskorcsolyázó, Liu Shaolin Sándor volt barátnője önéletrajzi könyvében vallotta be, hogy 20 éves korában bedrogozták és megerőszakolták.
Elise Christie

Resilience (Ellenálló képesség) címmel önéletrajzi könyvet jelentetett meg a háromszoros világbajnok rövidpályás gyorskorcsolyázó, Elise Christie. A 31 éves skót sportoló 2015 és 2018 között az olimpiai bajnok magyar gyorskorcsolyázó, Liu Shaolin Sándor barátnője volt.

A Bors cikke szerint a könyvében Christie leírja, hogy 2010-ben, 20 éves korában bedrogozták és megerőszakolták. Egy bárban egy férfi tett drogot az italába, ő pedig egyre rosszabbul érezte magát, ezért hívott egy taxit. Ám akarata ellenére a férfi is vele tartott.

Felvitt a lakásába, és abban az állapotban egyszerűen nem tudtam vele harcolni. A karjaim remegtek, vergődtem, nem tudtam felkelni, ezért hagytam, hogy megtörténjen a dolog. Közben el is ájulhattam

 

– idézte fel a szörnyű esetet Elise Christie, aki hajnalban elmenekült a helyszínről és nem tett feljelentést.

A sportolónak nehéz sorsa volt, részeges apját eltiltották a családtól, az iskolában pedig érzelmileg bántalmazták a sportos külseje miatt. A 2014-es és 2018-as olimpián is esélyesként indult, de mindhárom számban kizárták vagy bukott. Miután 2018-ban szakított Liu Shaolin Sándorral, mély depresszióba esett, két évig gyógyszerfüggő volt, és az öngyilkosságot fontolgatta. Azóta kijött a gödörből, és a 2022-es pekingi téli olimpiára készül.

Van segítség!

Ha te vagy valaki a környezetedben krízishelyzetben van, hívd mobilról is a 116-123 ingyenes, lelkielsősegély-számot!

(Kiemelt kép: Mladen ANTONOV / AFP)

Kapcsolódó cikkek:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top