nlc.hu
Életmód

TikTok videóval keresett magának munkát

Ezzel a TikTok videóval keresett magának munkát, most mindenki vele akar dolgozni – videó

TikTok, videó

Jay Beech, nem a szokásos módon állt neki új munkát keresni, miután elbocsátották a munkahelyéről, ahol marketingesként dolgozott. Ahelyett, hogy frisssítette volna a Linkedin profilját, vagy nekiállt volna önéletrajzokat szerkeszteni, inkább feldobott egy videót a TikTokra, amelyben Gloria Gaynor I Will Survive című diszkó-klasszikusának dallamaira táncol, miközben arról énekel, hogy nagyon szeretne egy másik állást:

@jayybeech

TikTok! Do your thing please 🥲🧡 ##fyp ##hireme

♬ Easy On Me - Adele

A  videó vírusként terjedt el a TikTokon, majd a neten, több mint hatszázezren látták, és rengetegen keresték meg állásajánlattal. Jay azt mondta a LadBible-nek, hogy ez a siker még őt is meglepte. Csak az egyik nap hét interjúja volt!

Az álláskeresés-e furcsa, (és valljuk be, nagyon kreatív) módja betalált, a férfi jelenleg ott tart, hogy válogat a jobbnál jobb ajánlatok közül. Jay most tudatosan szelektál, ugyanis nem ez volt az első alkalom, hogy így keresett állást. Bevallása szerint az előző munkáját is így szerezte, de akkor túl gyorsan igent mondott.

Legutóbb mindenkinek igent mondtam, mert pániküzemmódban voltam, de ezúttal megpróbálom egy kicsit jobban megbecsülni az időmet” – mondta, majd hozzátette: „Most határozottan jó helyzetben vagyok”

Mivel kétszer is sikeres volt a módszere, a férfi úgy véli, hogy soha többé nem fog hagyományos – és unalmas – módon állásra pályázni.

Fotó: TikTok

A világ legfurcsább munkái

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top