nlc.hu
Életmód

Nem az úticél, hanem a buszon alvás a lényeg ennél a busztársaságnál

Buszon alvós utazásokat szervez egy hongkongi busztársaság: a hangsúly az alváson van

Egy hongkongi busztársaság piaci rést fedezett fel, és buszon alvós utazásokat szervez azoknak, akik nehezen találnak nyugalomra a saját ágyukban.

Én sosem tudtam buszon aludni, de máig örök emlékként él bennem az a nő, aki Pozsonyban felszállt a buszra és mellém ült, majd elővett egy kispárnát, és indulás után öt perccel már békésen szunyókált, és ez a szunyókálás egészen Prágáig tartott. Úgy tűnt, hogy jobban alszik, mintha odahaza az ágyában pihenhetne. A hozzá hasonlókra gondolt most egy hongkongi társaság, az Ulu Travel, akik egy ötórás buszozgatást szerveznek azoknak, akik szeretnek mozgó járműveken szundikálniírja upi.com.

Mindenütt jó, de legjobb a buszon (fotó: Morteza Nikoubazl/NurPhoto via Getty Images)

Mindenütt jó, de legjobb a buszon (fotó: Morteza Nikoubazl/NurPhoto via Getty Images)

Hongkong nem terül el túl nagy helyen, így a leghosszabb út, ami ott elképzelhető 47 mérföldes, és egy autópályán át az Észak-Lantaui szigetre visz. Az oda-vissza utazást az emeletes buszokon négyfajta csomagban kínálják, az árak négyezer forinttól tizenhatezerig terjednek. A drágább jegyeknél az utasok felszállás előtt egy finom vacsorát is kapnak, és persze jegyártól függ az is, mekkora utasteret kapunk a pihenéshez. Az úton vannak megállók, de senkit sem ébresztenek fel, viszont aki szeretne, annak lehetősége van kiszállni néhány izgalmas turistalátványosságnál.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top