nlc.hu
Életmód

Kórházi számla várakozásért

Brutális összeget számláztak ki az amerikai nőnek, amiért a kórházban várakozott

Nem is látták el, 7 óra várakozás után a fejsérülést szenvedett nő elhagyta a kórházat.

Egy fejsérülés miatt ment be egy kórház sürgősségi osztályára egy fiatal nő júliusban, Atlantában. Hét órán át várakozott, hogy valaki megvizsgálja, de semmi sem történt, ezért inkább hazament. Néhány héttel később kellemetlen meglepetés várta a postaládájában – írta meg az esetet a 24.hu a Fox5 Atlanta híre alapján.

Az atlantai Emory kórház 688 dollárt és 35 centet (kb. 214 ezer forintot) számlázott ki Taylor Davisnek, aki hiába várakozott hosszú órákon át, orvossal, vagy nővérrel nem is beszélt, csak az adatait adta meg a recepción.

A fiatal nő azt hitte, biztosan félreértés történt, de tévedett: ez egy alapdíj, amit mindenkinek kiszámláznak, csak mivel az esetek többségében a díjat egy hosszabb számlához szokták hozzáadni, kevésbé tűnik fel az embereknek. Az összes amerikai kórháznak van ilyen alapdíja, bár a mértéke eltérő.

Davisnek nem volt más választása, mint kifizetni a közel 700 dolláros számlát, és a jövőben kétszer is meg fogja gondolni, mielőtt betenné a lábát egy kórházba.

Brutális összeget számláztak ki az amerikai nőnek amiért a kórházban várakozott

Illusztráció: Unsplash

Az Emory kórház vezetése rövid közleményben reagált a sajtó kérdéseire. Azt írták, az ügyet kivizsgálják, és fel fogják venni a kapcsolatot Davisszel.

Kapcsolódó

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top