nlc.hu
Szűrd ki cikkek

Balett-előadás a kórházban

Rögtönzött balettelőadást tartott a kórházban egy laboráns

Maszkban perdült táncra, és elkápráztatta a közönségét.

Teva Martinson nagyon jól tudja, hogy válság idején mindenkinek szüksége van az öröm édes pillanatainak megélésére. Martinson táncosból lett flebotómus szakember, más néven laboratóriumi asszisztens, és rögtönzött maszkos balettelőadást tartott a Salt Lake City-beli kórházban.

Rögtönzött balett-előadás a kórházban

Forrás: Twitter

Az eredetileg kórház által készített videót később megosztották helyi hálózatok, országos műsorok is.

A 21 éves Martinson boldogan táncol a kórház előcsarnokában, miközben az emberek csodálattal figyelik előadását. „El tudod képzelni, milyen érzelmi gyógyulást okozott ezekben a pillanatokban, ahogy az emberek elmentek mellette? Hidegrázás” – írja egy lelkes kommentelő. „Tehetséged ugyanolyan fontos a gyógyításban, mint bármely gyógyszer.”

A laboráns elmondta, performansza rögtönzött volt. „Éppen szüneten voltam, és egy kollégámmal elmentünk kávét inni azon az emeleten, ahol egy zongora is volt. Azt mondtam: Istenem, de szeretnék táncolni. Nagyon szép a zenéje. A barátom pedig így szólt: Miért nem próbálod ki?” – magyarázza meg az esetet Martinson, aki lerúgta a papucsát, és átengedte magát a mozdulatok varázsának.

Martinson ösztöndíjas volt a Los Angeles-i előadó-művészeti főiskolán, de egy év után úgy döntött, inkább egészségügyi területre tér át.

(via)

Kapcsolódó

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top