nlc.hu
Életmód

Varga Mihály pénzügyminiszter a negyedik hullámról

Varga Mihály pénzügyminiszter szerint korlátozások lehetnek

És az ezzel járó gazdasági kiesés sem kizárt, noha nem lehet olyan mértékű, mint az eddigi hullámok során.

A tömegközlekedési eszközökön, miként egyre több iskolában, vagy például a budapesti fürdők közösségi tereiben már maszkot kell húzni, számos cég és polgármesteri hivatal pedig kötelezővé tette az oltást a dolgozóinak. A regisztrált fertőzöttek és a kórházban ápolt Covid-betegek száma egyre nő, azaz: benne járunk a negyedik hullámban.

Varga Mihály pénzügyminiszter a Magyar Biztosítók Szövetsége (MABISZ) éves konferenciáján csütörtökön azt mondta, hogy szerinte korlátozásokat és gazdasági kiesést hozhat a koronavírus negyedik hulláma – idézte őt a Portfolio.hu

Varga Mihály pénzügyminiszter / Fotó: MTI/Mészáros János

Varga Mihály pénzügyminiszter / Fotó: MTI/Mészáros János

A lap megjegyzi, hogy ez jócskán eltér az eddigi kormányzati üzenetektől. Maga Orbán Viktor miniszterelnök is többször elmondta, hogy csak az oltás segít, a kormánytagok közül pedig többen is mondták, hogy nem lesznek korlátozások. A Portfolio azt írja, hogy most Magyarországon terjedhet a leggyorsabban a járvány az egész világon, és meredeken romlanak a különböző egészségügyi mutatók, így érthető, hogy változik a kormányzati kommunikáció is. Emlékeztetnek: Varga Mihály két héttel ezelőtt a Budapest Economic Forumon  a negyedik járványhullámról szólva korlátozásokról még nem tett említést.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top