nlc.hu
Életmód

Időjárás-előrejelzés

Alaposan betesz a jövő heti időjárás a frontra érzékenyeknek

Meleg-, és hidegfront váltja egymást a következő napokban.
fejfájás

Frontok alakítják Magyarország időjárását, előbb egy melegfront, majd vasárnap este egy hidegfront is érkezik. Ezek miatt kezdetben csapadékos és hűvösebb is lesz az időjárás. Keddtől viszont szárazabb, napsütéses idő lesz jellemző a jövő héten – mondta el Mesterházy András meteorológus az Országos Meteorológiai Szolgálat Facebook-oldalán közzétett videójában.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint hétfő délutánra mindenhol megszűnik a csapadék. A leghidegebb órákban mínusz 1 és plusz 8, napközben 9 és 13 fok között alakul a hőmérséklet.

Kedden napközben többnyire napos, gomolyfelhős időre van kilátás csapadék nélkül. A hőmérséklet hajnalban általában 0 és plusz 6 fok között alakul, míg kora délutánra 8-13 fokig melegszik a levegő.

Szerdán és csütörtökön a legtöbb helyen kisüt a nap. Szerdán nem várható csapadék, de csütörtökön és pénteken elvétve előfordulhat szitálás, kisebb eső. A minimumhőmérséklet mindhárom nap mínusz 3 és plusz 5 fok között valószínű. A maximumok szerdán 7 és 14, csütörtökön általában 9 és 15 fok között alakulnak. Pénteken 7 és 13 fok közötti csúcsértékek várhatók.

Szombaton nem valószínű csapadék, de vasárnap helyenként kialakulhat záporeső. A legalacsonyabb hőmérséklet mindkét nap mínusz 4 és plusz 3 fok között várható. Szombaton 7-12, vasárnap 8-13 fokig melegszik a levegő.

(MTI)

Kiemelt kép: illusztráció, iStock

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top