nlc.hu
Életmód

Bugyiban és melltartóban a Facebook csoportokban

Könyörgöm, ne tedd ki a félmeztelen, nagy fogyásos előtte-utána képeidet Facebookra!

Örülünk, hogy sikerült lefogyni, tényleg, drukkolunk mindenkinek, de ne tegyétek ki a majdnem meztelen testeteket az internetre!

Előre rögzítem, hogy nincs semmi bajom a női test látványával, nem fordítom el a tekintetem akkor sem, ha a tükörbe kell néznem fürdés után, és az sem zavar, ha a strandon körülöttem falatnyi bikiniben mászkálnak a nők. Nő vagyok, teljesen elfogadom, hogy a nőknek van teste. Az egyetlen problémám az, hogy mostanában a Facebook fogyásról szóló csoportjaiban egyre többször fehérneműben teszik ki magukat az előtte-utána képeken a nők, amivel támadási felületet hoznak létre saját maguk ellen.

A zárt fogyókúrás csoport is az internet része

Nem prűdség, hanem inkább az aggodalom vezérel, amikor felhívom a figyelmet a fehérneműs fogyókúrázós képek problémájára. Értem én, hogy biztonságban érzed magad a Facebook-csoportban, hiszen ez egy zárt csoport, olyan érzés, mintha csak magunk között lennénk mi, akik ugyanazt a fogyókúrát nyomjuk – mind az 50 ezren, akik tagjai vagyunk a csoportnak. De sajnos le kell rombolnom ezt a hamis biztonságérzetet:

a Facebook az internet része, a zárt csoportok tagjai között rengetegen nem aktívak, vagy csak csendes megfigyelők, esetleg egyenesen álnéven vannak fenn és kukkolnak a háttérben.

 

A nagy bizalom a csoporttagok elenyésző százaléka felé teljesen jogos, hiszen együtt toljuk velük a diétát és edzéseket, támogatjuk egymást. Alapvetően a fogyókúrás csoportok remek kezdeményezések, mert valóban könnyebben elérjük a célunkat, ha közben hasonló úton járó sorstársakkal kézenfogva lépdelünk a fogyás felé. De ha megnézed, akkor a teljes csoportnak csupán kis része az, akivel ez a fajta támogatás tényleg működik, és akik előtt a fehérneműs előtte-utána képeknek helye lenne. Az egy szál bugyiban és melltartóban fotózkodásnak megvan a létjogosultsága, de nem sok ezer tagnak és az internetnek kellene megmutatni, hanem inkább csak annak a kis csapatnak, akik aktívan segítenek az fogyókúrában és tényleg a lelki támaszok közé tartoznak. A nagyközönség, a passzívak, a kukkolók, csendes megfigyelők előtt pedig a ruhában készült képek éppen ugyanolyan hatást érnének el, hiszen ha felveszel egy feszülős edzőcuccot, pont annyira látszani fog az eredmény, a lement kilók, az átalakult testrészek, mintha majdnem meztelenül tennéd ugyanezt.

Ne tedd ki bugyiban magad a Facebookra!

A fogyás nem csak fehérneműben mutatható meg (Illusztráció: Getty Images)

A büszkeség jogos, de ne felejtsd el védeni magad

Abszolút amellett vagyok, hogy meg kell mutatni a nagyvilágnak a sikereinket. Teljes mértékben támogatom és nagyon inspirálónak tartom, amikor valaki megmutatja, hogyan aratott győzelmet a kilók és a punnyadtság felett. Hatalmas teljesítményeknek lehetünk szemtanúi ezekben a fogyókúrás csoportokban, mindegyik kép külön történetet mesél el kitartásról, akaraterőről, tudatosságról. Mindegyik előtte-utána kép mögött van egy felébredés, egy olyan fordulópont, amikor a lefogyott nő rájött, hogy a kezébe akarja venni a sorsát és a testét. Nem csupán fogyásokat látunk, hanem erős nőket, akik nem hagyták magukat legyűrni, nem maradtak a kanapén sorozatot nézni, kitartóan számolták a kalóriát, készítették el a saját ételeiket grammra pontosan kimérve, és választották a nehezebb utat a saját érdekükben. Önmagukat és a rossz szokásaikat győzték le, amit igenis meg kell mutatni a világnak.

Látom a teljesítményt a fotók mögött, eszem ágában sincs lekicsinyelni, ahogy azt is értem, milyen óriási erőt és inspirációt adnak ezek az előtte-utána képek másoknak. Csak közben azt is látnunk kell, hogy milyen veszélyeknek teszi ki magát ma az interneten az, aki egy szál fehérneműben mutatja meg a testét.

Ahogy a rémálmaink egyik rendszeres szereplője, hogy esetleg a kamasz gyerekeink hasonlóan alulöltözött képeket küldenek egymásnak, neadjisten kiteszik magukat így a közösségi oldalakra, ugyanúgy kellene saját magunkat is félteni az internet sötét bugyraitól. Már abba is pont elég belegondolni, hogy igazából fogalmunk sincs, ki látja a fehérneműs képeket ezekben a csoportokban, és ugyanígy azt sem tudjuk, hogy ezek közül mondjuk hány perverz fogja lementeni későbbi felhasználásra a majdnem meztelen testünket. Ha pedig még akcióba is lépnek ezek a kukkolók és esetleg terjeszteni is kezdik a fehérneműs képeinket, amiket szereznek a fogyis csoportokból, akkor aztán foghatjuk majd a fejünket kétségbeesetten, mert nulla esélyünk lesz visszaszerezni, letiltatni, letöröltetni a fotókat. Mindenki jobban jár tehát, ha a félmeztelen, fehérneműs fogyókúrás előtte-utána fotókat inkább ruhában rakjuk fel a Facebook-csoportokba, és csak azokkal az emberekkel osztjuk meg a fehérneműs képeinket, akikkel valós kapcsolatunk van és akikben maradéktalanul megbízunk.

Véleményünk van:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top