nlc.hu
Életmód

Karácsony a koronavírus-járvány idején

A következő 5 év karácsonyát is tönkreteheti a koronavírus-járvány

Egy brit epidemiológus szerint kombinált intézkedésekre van szükség a koronavírus-járvány visszaszorításához.
Koronavírus karácsonykor

A koronavírus nemcsak az ideit, hanem a következő öt év karácsonyát is tönkreteheti, mert a jelenlegi átoltottság és tesztelési gyakorlat nem elég ahhoz, hogy kordában tartsuk a vírust – figyelmeztette a briteket Tim Spector epidemiológus, a londoni King’s College professzora.

A Zoe Covid applikáció szakembere azt mondta, mostanra már egyértelműen kiderült, hogy önmagukban a vakcinák nem jelentenek végső megoldást a járvány ellen, még azokban az országokban sem, ahol magasabb az átoltottság, mint Angliában.

A járványügyi szakember a Covid elleni küzdelem megerősítése érdekében az intézkedések kombinációját szorgalmazza. Ennek egyik eleme, hogy az oltási programot ki kell terjeszteni három oltásra, de természetesen szükség van a vakcinákra, a gyógyszerekre és a közegészségügyi intézkedésekre.

Spector azt mondta, meg kell tanulnunk, hogy a járvány kezelése nem fekete vagy fehér, ez téves megközelítés. El kell fogadnunk, hogy lesznek áttöréses fertőzések, amikor az oltottak betegszenek meg, és az oltottak is továbbadhatják a vírust, ami végigfuthat a populáción. Azt már az intézkedéseken múlik, hogy ez mekkora mértékű.

(Kiemelt kép: Pixabay/Stephan Wusowski)

(Mirror)

További hírek a járványról:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top