nlc.hu
Életmód

Ő a valaha élt legbetegebb Covidos.

10 hónap után tért haza a kórházból a férfi, annyira megbetegítette a koronavírus

Végre hazatért egy férfi, akit tavaly karácsonykor kórházba szállítottak Covid-19-cel.

A londoni Queen Elizabeth Hospital (QEH) orvosa szerint Andrew Watts „az egyik legbetegebb Covid-beteg” volt, akit valaha is láttak, és számos alkalommal félő volt, hogy nem fogja túlélni. A 40 éves férfit azonban elbocsátották a kórházból, és október 21-én – 300 nappal azután, hogy először befogadták – visszatért dartfordi otthonába.

A kétgyermekes apuka nyolc hónapot töltött az intenzív osztályon, öt hétig mesterséges kómában volt, öt életveszélyes tüdőösszeomlással nézett szembe, ami a tüdőgyulladás következménye.

Ő a valaha élt legbetegebb Covidos.

Képünk illusztráció / Fotó: Unsplash

Felidézve, hogyan kezdődött rémisztő megpróbáltatása, Andrew így nyilatkozott: “Egy héttel 2020 karácsonya előtt kezdtem rosszul lenni. Nem ettem, és fogytam, de azt hittem, ez csak a szorongás okozta. Amikor koronavírussal kórházba kerültem, kezdetben jól reagáltam a kezelésre, de aztán elkezdett csökkenni az oxigénszintem, és CT-vizsgálatra vittek. Ekkor közölték velem, hogy légmellem van. Egyedül voltam, nem engedtek be látogatókat” – idézi fel a férfi, akinél nyirokrákot diagnosztizáltak 2019 októberében, de a kemoterápiás kezelés sikeres volt, remisszióban volt, és újra lakberendezőként dolgozott.

Januárban a koronavírus miatt állapota gyorsan romlott. Kómába helyezték, és a családjával közölték, hogy súlyosan beteg; majd a következő hónapban azt mondták nekik, hogy a tüdeje annyira leromlott, hogy ki kell kapcsolniuk a lélegeztetőgépet. Szerencsére ez nem történt meg, júniusban levették a lélegeztetőgépről, és családja is meglátogathatta – de mivel olyan sokáig volt a gépen, újra meg kellett tanulnia beszélni és járni.

Folyamatosan azon gondolkodtam, hogy “miért én?”. Nagyon nehéz volt pozitívnak maradni. De eszembe jutott, hogy amikor a kemoterápián mentem keresztül, azt mondták, hogy nézzek előre, tűzzek ki magamnak kis célokat, és amikor ezeket elértem, tűzzek ki magamnak egy másikat. Szóval ezt tettem most is” – meséli a férfi, akinek bal tüdeje és a jobb tüdejének egyharmada hirtelen újra összeesett, és újabb mesterséges kómába kellett helyezni, csak most hagyhatta el a kórházat. Az orvosok, a nővérek tapsoltak neki, amikor elhagyta az épületet.

(via)

Aktuális

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top