nlc.hu
Életmód

Saját unokájával várandós az asszony

Saját unokáját készül világra hozni az 54 éves ausztrál nő

Januárra van kiírva saját lánya kisfiával a béranya.

Az 54 éves Maree Arnold lehet Ausztrália legidősebb béranyukája, aki saját unokáját készül világra hozni.

Lánya, a 28 éves, Meagan White méh nélkül született, és Mayer-Rokitansky-Küster-Hauser-szindrómával (MRKH) diagnosztizálták. Az ápolónői múlttal rendelkező Meagan attól tartott, hogy soha nem tudja megvalósítani álmát, hogy gyermeket szüljön, miután kislánya, akit egy kanadai béranya hordott volna ki, sajnos 21 hetes magzati korában elhunyt. Némi kutatás után a nő anyja, Maree rájött, hogy lánya helyettesítője lehet, és most 30 hetes terhes a saját unokájával.

Unokájával terhes a béranya

Fotó: Unsplash

Meagan, az ausztráliai Tasmania állambeli Lilydale-ből ezt mondta: „Tinédzser koromban arra vártam, hogy elkezdődjön a menstruációs ciklusom, de ez soha nem történt meg. Anyával elmentünk orvoshoz, és kiderült, hogy MRKH-m van, ami azt jelenti, hogy méh nélkül születtem, és ezért soha nem lesz menstruációm.” Ez egyben azt is jelentette, hogy soha nem vállalhat természetes úton gyereket, de mivel működik a petefészke, ezért lehet gyermeke, csak béranya segítségével.

Miután 2015-ben találkozott férjével, tudta, hogy családot szeretne alapítani. 2019-ben találtak egy önkéntes béranyát Kanadában egy Allison nevű ügynökségen keresztül, majd az év végén megtörtént a beültetés, a béranya teherbe esett. Márciusban azonban az orvosok azt mondták, a fejlődő magzat nem lesz életképes, így be is fejezték a terhességet.

Ekkor jött az ötlet, hogy Meagan édesanyja legyen a béranya. Kiterjedt kutatás, jogi tanácsadás, orvosi szűrések és pszichológiai felmérések után az orvosok úgy ítélték meg, hogy ez lehetséges. Mivel Maree már átesett a menopauzán, gyógyszereket kapott, hogy megvastagítsák a méhnyálkahártyáját, és felkészüljön a terhességre.

Az ötgyerekes anyuka, Maree számára rendkívül különleges élmény, hogy a saját unokáját hordja a szíve alatt. Pedig három sikertelen beültetésen is átesett már, a negyedik lett sikeres, és mostanra már csaknem 30 hetes terhes fiú unokájával, aki 2022 januárjában várható.

Valószínűleg Maree lehet így Ausztrália eddigi legidősebb béranyja. Előtte egy Sydney-ben élő nő, Antonietta Di Maggio volt a csúcstartó, aki 2015-ben került a címlapokra, amiért 53 évesen megszülte unokáját.

(A fotók itt tekinthetők meg)

Kapcsolódó

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top