nlc.hu
Életmód

Kísértetház-tesztelőket fizetnek az ingatlanosok

Kísértetház-tesztelőket fizetnek az ingatlanosok, hogy az elátkozott házakat is megvegye valaki

A kínai ingatlanosok tesztelőket küldenek az elátkozott házakba, hogy bebizonyítsák a potenciális vevőknek, nincs mitől tartaniuk.
Kísértetház

A kínai ingatlanügynökségek „kísértetház-tesztelőket” alkalmaznak annak érdekében, hogy meggyőzzék a potenciális vevőket: semmi bajuk nem eshet, ha beköltöznek egy megbélyegzett, elátkozottnak nevezett házba.

Az ingatlanközvetítők azért találták ki ezt a megoldást, mert nagyon nehezen tudnak olyan házakat eladni, ahol valamilyen különös haláleset történt. Főleg arrafelé, ahol erősek a szellemekkel, túlvilági jelenségekkel kapcsolatos hiedelmek.

A kísértetházak tesztelői általában legalább 24 órát töltenek el a félelmetes ingatlanokban, hogy bebizonyítsák, nincs mitől tartaniuk a vevőknek. Eközben telefonon és videóhíváson keresztül is bejelentkeznek. Munkájukért percdíjat kapnak, általában 1 jüant (50 forint) fizetnek nekik percenként.

Az egyik tesztelő azt mondja, főállásnak nem alkalmas a munka, de kiegészítő jövedelemnek jól jön. Viszont be kell járniuk az egész országot, és sosem tudják, hol lesz a következő munkájuk.

(Kiemelt kép: Unsplash/Ján Jakub Naništa)

Itt is lehetne tesztelni:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top